Απίστευτα ποσά δαπανήθηκαν για μεταγραφές παρά τον κορονοϊό

Απίστευτα ποσά δαπανήθηκαν για μεταγραφές παρά τον κορονοϊό

Στις μεταγραφές της καλοκαιρινής περιόδου του 2020, δαπανήθηκαν 1,89 δισεκατομμύρια ευρώ λιγότερα, εξαιτίας του κορονοϊού. Πιο συγκεκριμένα το 2019 είχαν ξοδευτεί συνολικά 5,025 δισεκατομμύρια ευρώ παρουσιάζοντας φέτος πτώση κατά 38%.

Σύμφωνα με την tranfermarkt συνολικά 3,13 δις ευρώ δόθηκαν αλλά και επενδύθηκαν στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου. Πλέον μοιάζει απίθανο μέσα στις επόμενες μέρες να αλλάξει ο συγκεκριμένος αριθμός, παρόλο που ορισμένες αγορές εξακολουθούν ακόμα να είναι ανοιχτές.

Στο Αγγλικό πρωτάθλημα οι μεταγραφές συνεχίζουν να είναι δυνατές αλλά μόνο με της ομάδες της δεύτερης κατηγορίας. Πλέον η μεταγραφική αγορά στις 5 κορυφαίες διοργανώσεις έχει επιστρέψει στα επίπεδα πριν την απότομη άνοδο που σημειώθηκε την περίοδο 2017-2018 με την πρόταση «μαμούθ» της Παρι Σεν Ζερμέν και του Νεϊμάρ όπου είχε δώσει 222 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του από την Μπαρτσελόνα.

Σύμφωνα με την transfermarkt η Serie A βρίσκεται στην δεύτερη θέση με τις ακριβότερες μεταγραφές με 726 εκατ. ευρώ πίσω από την Premier League (1,5 δις) και ξεπερνώντας την La Liga. Τέλος στις 5 πρώτες θέσεις βρίσκεται και η Ligue 1 όπου οι Γαλλική σύλλογοι ξόδεψαν 404 εκατ. ευρώ.

Πηγή: overfm.gr



via Ειδησεις https://ift.tt/34t4Blz

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη