Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ για Χρυσή Αυγή: Ζητά κατεπείγουσα τροπολογία για στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων

Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ για Χρυσή Αυγή: Ζητά κατεπείγουσα τροπολογία για στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων

Με επείγουσα τροπολογία η Κοινοβουλευτική όμάδα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ζητά από την κυβέρνηση κατεπείγουσα τροπολογία για στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων της Χρυσής Αυγής.

Με βάση τον παλαιότερο ποινικό κώδικα η Χρυσή Αυγή και τα ηγετικά της στελέχη τα οποία επρόκειτο να καταδικαστούν ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης και για τη διεύθυνση αυτής, επρόκειτο να στερηθούν τα πολιτικά τους δικαιώματα μόνο μετά από αμετάκλητη απόφαση, δηλαδή μόνο μετά το τριτοβάθμιο επίπεδο δικανικής κρίσης.

Με βάση, λοιπόν, τον παλαιό ποινικό κώδικα δε θα μπορούσε η Χρυσή Αυγή και τα στελέχη της να στερηθούν τα πολιτικά τους δικαιώματα με βάση τη χθεσινή απόφαση όπως αυτή τελικά θα εξειδικευτεί, με βάση τις ποινές που θα αποδοθούν.

Με βάση το νέο ποινικό κώδικα η Νομοπαρασκευαστική Επιστημονική Επιτροπή που το συνέταξε έχει διατυπώσει την άποψη ότι η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων άπτεται της εκλογική νομοθεσίας, δηλαδή κατεξοχήν ζήτημα αρμοδιότητας, πρωτοβουλίας του υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως τόνισει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης «Επειδή οι περιστάσεις είναι εξαιρετικές, σπουδαίες και σημαντικές διατυπώνω εκ μέρους του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και όλης της ΚΟ μας προς τον Υπουργό Εσωτερικών την πρόταση μέχρι το μεσημέρι να καταθέσει τροπολογία για τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής. Και ενημερώνω και τον κύριο Υπουργό και το Σώμα και ορισμένους φίλους παλαιότερα μελών και απόψεων της Χρυσής Αυγής που φωνασκούν τώρα, ότι αν δεν το κάνει μέχρι το μεσημέρι τότε θα καταθέσουμε εμείς δική μας βουλευτική τροπολογία και θα ζητήσουμε να γίνει αποδεκτή».



via Ειδησεις https://ift.tt/30L3PiP

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη