Μετρό από την Γλυφάδα μέχρι την Καλλιθέα - Σενάριο και για επέκταση του ηλεκτρικού

Μετρό από την Γλυφάδα μέχρι την Καλλιθέα - Σενάριο και για επέκταση του ηλεκτρικού

Ζυμώσεις για την επέκταση των γραμών του μέτρο και την κατασκευή νέων σταθμών - Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει σταθμούς από την πλατεία Γλυφάδας μέχρι την Καλλιθέα.

Tα σχέδιά της για την δημιουργία νέων σταθμών στα δυτικά και νότια προάστια της Αθήνας καταστρώνει η Αττικό Μετρό. Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά τι σκέφτεται να πραγματοποιήσει η εταιρεία.

Το πρώτο βήμα φαίνεται πως είναι η επέκταση της γραμμής 2 κατά τέσσερα χιλιόμετρα από την Ανθούπολη με την κατασκευή τριών νέων σταθμών (Παλατιανή, Ίλιον και Αγίου Νικολάου) με το κόστος να εκτιμάται στα 350 εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχει ωστόσο προβληματισμός σχετικά με το υπέδαφος καθώς στην περιοχή υπάρχουν στοές που εξαπλώνονται σε απόσταση χιλιομέτρων, δεδομένου ότι έως και τα τέλη της δεκαετίας του 1950 λειτουργούσαν εκεί λιγνιτωρυχεία.

Το επόμενο βήμα είναι η επέκταση της γραμμής 2 προς την αντίθετη πλευρά με άλλους τρεις σταθμούς οι οποίοι θα συνδέουν τη Γλυφάδα με το νότιο τερματικό σταθμό της γραμμής 2 στο Ελληνικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο από τους τρεις νέους σταθμούς θα κατασκευαστούν επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, ενώ το τέρμα της γραμμής θα βρίσκεται στην πλατεία Γλυφάδας (πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου).

Ένα ακόμα έργο υπό εξέταση είναι η επέκταση του μετρό έως την Καλλιθέα και συγκεκριμένα έως το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Για το έργο αυτό η Αττικό Μετρό επεξεργάζεται δύο σενάρια. Τα πρώτο προβλέπει την επέκταση της γραμμής 1 των ΗΣΑΠ από το σταθμό Πετράλωνα ή από το Θησείο, με χάραξη μέσα από την Καλλιθέα έως το Σταύρος Νιάρχος, είτε μέσω της λεωφόρου Αμφιθέας, είτε μέσω της λεωφόρου Θησέως. Η εναλλακτική επιλογή προβλέπει την επέκταση της γραμμής 4 προς την Καλλιθέα από το σταθμό της Ακαδημίας, ο οποίος αναμένεται να κατασκευαστεί επί της αφετηρίας των λεωφορείων στην ομώνυμη οδό στο πλαίσιο της πρώτης φάσης της νέας γραμμής 4.



via Ειδησεις https://ift.tt/2SyvuiA
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη