Κορονοϊός: Η Κίνα σε συζητήσεις με τον ΠΟΥ για έκτακτη έγκριση του εμβολίου της

PEXELS

Η Κίνα βρίσκεται σε συνομιλία για την αξιολόγηση των τοπικά παραγόμενων εμβολίων COVID-19 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ως ένα βήμα προς τη διάθεσή τους για διεθνή χρήση, δήλωσε αξιωματούχος του ΠΟΥ την Τρίτη. 

Εκατοντάδες χιλιάδες βασικοί εργαζόμενοι και άλλες ομάδες που θεωρούνται άτομα υψηλού κινδύνου στην Κίνα έλαβαν τοπικά ανεπτυγμένα εμβόλια παρόλο που οι κλινικές δοκιμές δεν είχαν ολοκληρωθεί πλήρως, αυξάνοντας ανησυχίες για την ασφάλεια μεταξύ των εμπειρογνωμόνων.

Ο Socorro Escalate, συντονιστής του ΠΟΥ για βασικά φάρμακα και τεχνολογίες υγείας στην περιοχή του Δυτικού Ειρηνικού, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που διεξήχθη στο Διαδίκτυο ότι η Κίνα είχε πραγματοποιήσει προκαταρκτικές συζητήσεις με τον ΠΟΥ για να συμπεριληφθούν τα εμβόλια της σε μια λίστα για χρήση έκτακτης ανάγκης.

Η διαδικασία καταχώρισης έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ επιτρέπει την αξιολόγηση των μη αδειοδοτημένων εμβολίων και θεραπειών για την επιτάχυνση της διαθεσιμότητάς τους σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία. Αυτό βοηθά τα κράτη μέλη του ΠΟΥ και τους οργανισμούς προμηθειών του ΟΗΕ να καθορίσουν την αποδοχή των εμβολίων.

«Ενδεχομένως μέσω αυτής της έκτακτης ανάγκης να αναγράφεται η ποιότητα και η ασφάλεια αυτών των εμβολίων και η αποτελεσματικότητα θα μπορούσε να εκτιμηθεί. ..και τότε αυτό θα μπορούσε να διατεθεί για τους κατόχους αδειών μας, "είπε ο Escalante.

Πρόεδρος Κομισιόν: «Βρισκόμαστε ήδη σε συζητήσεις με 4 ακόμα εταιρείες για το εμβόλιο κορονοϊού»



via Ειδησεις https://ift.tt/30CmNIm

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη