ΚΚΕ: Το άνοιγμα της παραλίας των Βαρωσίων μέρος των διχοτομικών σχεδίων

ΚΚΕ: Το άνοιγμα  της παραλίας των Βαρωσίων μέρος των διχοτομικών σχεδίων

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απόφαση Ερντογάν για το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.«Η απόφαση αυτή είναι ενταγμένη στη διαιώνιση της 46χρονης τουρκικής κατοχής στο 37% των εδαφών της Κύπρου και αποτελεί μέρος των διχοτομικών σχεδίων που εξυφαίνονται.

Οι εξελίξεις αυτές αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά την υποκριτική στάση της ΕΕ, των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, που φουσκώνουν τα πανιά της τουρκικής επιθετικότητας προωθώντας στρατηγικές σχέσεις με την αστική τάξη της Τουρκίας. Παράλληλα εκθέτουν την κυβέρνηση της ΝΔ, που εμπλέκει ακόμα πιο βαθιά τη χώρα στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς και καλλιεργεί επικίνδυνο εφησυχασμό στο λαό», επισημαίνει ανακοίνωση του κόμματος και καταλήγοντας υπογραμμίζει:

«Σήμερα γίνεται ακόμα πιο αναγκαίο να δυναμώσει η απαίτηση για Κύπρο ανεξάρτητη, ένα και όχι δύο κράτη, με μια και μόνη κυριαρχία, μια ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένα στρατεύματα και βάσεις, χωρίς εγγυητές και προστάτες, κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του».

Σχετική Είδηση: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το άνοιγμα της παραλίας των Βαρωσίων (video)

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/30Iz665
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη