Λάρισα: Συγκίνηση για την καταδίκη της Χ.Α- «Συνέχεια αγώνων για την εξάλειψη του φασισμού»

Λάρισα: Συγκίνηση για την καταδίκη της Χ.Α- «Συνέχεια αγώνων για την εξάλειψη του φασισμού»

Με αισθήματα ανακούφισης και δικαίωσης υποδέχτηκαν οι συγκεντρωμένοι στη Λάρισα την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.

Η είδηση συνέπεσε με την άφιξη της πορείας στα δικαστήρια Λάρισας. Ανακοινώθηκε από μικροφώνου από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Γιάννη Σκόκα και οι διαδηλωτές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, έκαναν το σήμα της νίκης και δάκρυσαν από συγκίνηση.

Ο κ.Σκόκας απέδωσε την καταδικαστική απόφαση της Δικαιοσύνης στην πίεση που άσκησε το λαϊκό κίνημα.

Νωρίτερα από το πρωί, εργατικό κέντρο, σωματεία, συνδικάτα, εκπαιδευτικοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, συνταξιούχοι, μουσικοί, φοιτητές, εκπρόσωποι του Δ.Σ του Δ.Λαρισαίων, συλλογικότητες, φορείς, πολίτες της Λάρισας είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία Λάρισας φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα και απαιτώντας όλοι οι Ναζί να μπουν στη φυλακή.

Πορεία με πολύ κόσμο έγινε και χθες το βράδυ στην πόλη.

«Ο αγώνας κατά του φασισμού και του ρατσισμού στην κοινωνία αρχίζει από αύριο» τόνισε ο Δημήτρης Δεληγιάννης Πρ. του δημοτικού συμβουλίου του Δ.Λαρισαίων.

Κοινή αίσθηση των συγκεντρωμένων ήταν ότι μετά από αυτή την καταδίκη, η κοινωνία και τα κινήματα πρέπει με αμείωτη ένταση να συνεχίσουν τη μάχη κατά των φασιστικών και ρατσιστικών συμπεριφορών που υπάρχουν και εκδηλώνονται π.χ με την έλευση προσφύγων και μεταναστών σε πιο κλειστές κοινωνίες.

Ρεπορτάζ: Μάνα Γκουσιάρη

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2SAjPj6
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη