ΕΜΑ: O χρόνος είναι χρήμα - εξετάζει ήδη το εμβόλιο της Pfizer

ΕΜΑ: O χρόνος είναι χρήμα - εξετάζει ήδη το εμβόλιο της Pfizer

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) εξετάζει σε πραγματικό χρόνο το εμβόλιο κατά της COVID-19 που αναπτύχθηκε από τη Pfizer και τη BioNTech, λίγες μέρες μετά την έναρξη μιας παρόμοιας διαδικασίας αξιολόγησης για το εμβόλιο της AstraZeneca. 

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) δήλωσε την Τρίτη ότι η επιτροπή ανθρωπίνων φαρμάκων αξιολόγησε την πρώτη παρτίδα δεδομένων σχετικά με το εμβόλιο και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να διατεθούν αρκετά στοιχεία για την τελική απόφαση.

Η Pfizer και η BioNTech δήλωσαν σε κοινή δήλωση ότι η έναρξη της αξιολόγησης βασίζεται σε δεδομένα από εργαστηριακές δοκιμές και δοκιμές σε ζώα, καθώς και σε πρώιμες δοκιμές σε ανθρώπους, ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες για την υποβολή δεδομένων καθώς αυτά εμφανίστηκαν.

Ο EMA χρησιμοποιεί «κυλιόμενες κριτικές» για να επιταχύνει τις αξιολογήσεις των εμβολίων κατά τη διάρκεια της πανδημίας μελετώντας δεδομένα καθώς υποβάλλονται, αντί να περιμένει να διατεθούν όλα τα δεδομένα μαζί με μια επίσημη αίτηση.

Η διαφορά του εμβολίου της Pfizer και της Astrazeneca



via Ειδησεις https://ift.tt/3jC6rae

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη