Ξεκινάει ο διαγωνισμός για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά - Η ONEX και η αμερικανική DFC εκδηλώνουν ενδιαφέρον

Ξεκινάει ο διαγωνισμός για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά - Η ONEX και η αμερικανική DFC εκδηλώνουν ενδιαφέρον

Την εκκίνηση της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Ενδιαφέρον αναμένεται να δείξουν η Ελληνική ONEX και η Αμερικανική DFC

Εκκινεί σήμερα ο διεθνής διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, του μεγαλύτερου Ναυπηγείου της χώρας αλλά και ολόκληρης της περιοχής της ανατολικής Μεσογείου. Πρόκειται για το δεύτερο περιουσιακό στοιχείο υπό ειδική διαχείριση μετά την ΕΛΒΟ, αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών, που βαίνει προς αξιοποίηση.

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σταθερά προσηλωμένη στο μεταρρυθμιστικό της έργο, εξυγιαίνει και επαναδραστηριοποιεί σημαντικές επιχειρήσεις με χρόνια προβλήματα, με στόχο την επίτευξη υψηλής και διατηρήσιμης ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.» αναφέρει στην ανακοίνωση του το ΥΠΟΙΚ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε χθεσινές του δηλώσεις, επισήμανε ότι το αμερικανικό ενδιαφέρον για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά «είναι ένα φανταστικά καλό νέο για εμάς, γιατί αν καταφέρουμε μαζί με τα ναυπηγεία Σύρου που έχουμε βάλει ήδη μπρος και τα δουλεύουμε πολύ καλά, να βάλουμε μπρος και την Ελευσίνα και τον Σκαραμαγκά, θα έχει αυτή η κυβέρνηση επιτύχει σε λιγότερο από 1,5 χρόνο να βάλει μπρος ξανά τη ναυπηγική βιομηχανία στην Ελλάδα».

Το σχέδιο που συζητήθηκε στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα, ανάμεσα στον επικεφαλής της ONEX, Πάνο Ξενοκώστα, και τον διευθύνοντα σύμβουλο της DFC, Άνταμ Μπόιλερ, προβλέπει ότι η ONEX θα δημιουργήσει ναυπηγικό κέντρο (hub), το μεγαλύτερο στην Ανατολική Μεσόγειο, συνδυάζοντας τις δραστηριότητες των τριών μεγάλων ελληνικών ναυπηγείων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, οι δύο πλευρές εξετάζουν να συμμετάσχουν από κοινού στο διαγωνισμό παραχώρησης της εκμετάλλευσης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.



via Ειδησεις https://ift.tt/3jKOpm3

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη