Οι εργαζόμενοι του ΑΧΕΠΑ εκπέμπουν SOS: «Επικίνδυνες οι συνθήκες για τους ασθενείς»

EUROKINISSI

Οι εργαζόμενοι του ΑΧΕΠΑ με ανακοίνωσή τους επιχείρησαν να εξηγήσουν για ποιο λόγο πιστεύουν ότι οι συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο είναι επικίνδυνες για την υγεία εργαζόμενων και ασθενών στην εποχή της πανδημίας. 

Το Σωματείο εργαζόμενων του ΑΧΕΠΑ θεωρεί ότι λειτουργεί με συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο ασθενείς και εργαζόμενους και εξήγησε για ποιο λόγο έχει αυτήν την άποψη με ανακοίνωσή του.

Οι επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν στο ΑΧΕΠΑ

Οι εργαζόμενοι παρέθεσαν μία σειρά από συνθήκες που θεωρούν ότι βάζουν σε κίνδυνο ασθενείς και εργαζόμενους στην εποχή της πανδημίας:

1. Τραγική έλλειψη έμπειρου προσωπικού : 35% περίπου στην νοσηλευτική υπηρεσία, 40% περίπου στην ιατρική υπηρεσία, 45% στην διοικητική υπηρεσία, 80% στην τεχνική υπηρεσία και 20% στο παραϊατρικό προσωπικό.

2. Προσωπικό μη έμπειρο (επικουρικό, συμβασιούχοι) καλείται να καλύψει σοβαρές ανάγκες στις μονάδες covid-19. Στην πραγματικότητα στέλνονται νεοσύλλεκτοι στην πρώτη γραμμή του πολέμου. Όταν αυτοί εκπαιδευτούν θα απολυθούν για να έρθουν άλλοι.

Τι άλλο καταγγέλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου



via Ειδησεις https://ift.tt/3123poz

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη