Τρόμος στη Βιέννη: Επίθεση σε συναγωγή, πληροφορίες για 7 νεκρούς, πολλούς τραυματίες και ότι κράτησαν ομήρους σε εστιατόριο

Τρόμος στη Βιέννη: Επίθεση σε συναγωγή, πληροφορίες για 7 νεκρούς, πολλούς τραυματίες και ότι κράτησαν ομήρους σε εστιατόριο

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε εξέλιξη στο κέντρο της Βιέννης μετά από επίθεση σε συναγωγή, πυροβολισμοί και σε άλλα σημεία της πόλης. Πληροφορίες για τουλάχιστον 7 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες, αλλά και ότι κράτησαν ομήρους σε εστιατόριο την ώρα της επίθεσης.

Η εφημερίδα Kronen Zeitung αναφέρει ότι η επίθεση έγινε στο δρόμο όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη συναγωγή της πόλης.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, ένας αστυνομικός φρουρός στη συναγωγή πυροβολήθηκε και η κατάστασή του είναι σοβαρή, ωστόσο πλέον γίνεται λόγος για για αρκετούς νεκρούς και τραυματίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο δράστης αυτοκτόνησε ανατινάζοντας ζώνη με εκρηκτικά, ενώ νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο και για άλλους δράστες που διαφεύγουν. Η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

{https://twitter.com/MarioLeb79/status/1323348566501429249?s=20}

Σύμφωνα με πληροφορίες της αυστριακής εφημερίδας ακούστηκαν πυροβολισμοί στην Σβεντενπλατς (Schwedenplatz), ενώ εικόνες του φερόμενου ως δράστη έχουν κατακλύσει τα social media, με την γερμανική Bild να δημοσιεύει την εξής φωτογραφία:

Βιέννη: Επίθεση σε συναγωγή, ανταλλαγή πυροβολισμων

Το παρακάτω βίντεο δείχνει να αποτυπώνεται η στιγμή που τραυματίζεται ο αστυνομικός

{https://twitter.com/Tington04357150/status/1323359951515889665?s=20}

Η αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung κάνει λόγο για μια επίθεση σε συναγωγή και για πυροβολισμούς στο κέντρο της Βιέννης, με την αστυνομία να επιβεβαιώνει μεγάλη ανάπτυξη δυνάμεων της, χωρίς όμως να αναφέρει τον λόγο.

Όταν ρωτήθηκε για τον λόγο της ανάπτυξης των αστυνομικών δυνάμεων, ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει. Η εφημερίδα τόνισε ότι η επίθεση έγινε στο δρόμο όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη συναγωγή της πόλης. Η Kronen Zeitung και άλλα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πυροβολισμούς στην περιοχή μιας γειτονικής πλατείας.

{https://twitter.com/disclosetv/status/1323352564017041408?s=20}

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter και κοινοποίησε η εφημερίδα, δείχνει την αστυνομία σε δράση και ακούγονται επίσης πυροβολισμοί. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή ανταλλαγή πυρών στο κέντρο της Βιέννης, ανέφερε η αυστριακή αστυνομία στο twitter, κάνοντας λόγο για αρκετούς τραυματίες, συμβουλεύοντας τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή.

{https://twitter.com/LPDWien/status/1323353271390605313?s=20}

Η ισραηλινή θρησκευτική κοινότητας στην Αυστρία κάλεσε όλους τους Εβραίους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα ή τα σπίτια τους, σύμφωνα με την Kronen Zeitung. Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter και κοινοποίησε η εφημερίδα, δείχνει την αστυνομία σε δράση και ακούγονται επίσης πυροβολισμοί.

{https://twitter.com/krone_at/status/1323346045535948812?s=20}

Στιγμιότυπο κοντά στη Συναγωγή:

{https://twitter.com/MarioLeb79/status/1323350197158711302?s=20}

Σύμφωνα με το Sputnik, υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον επτά νεκρούς, αλλά και για το ότι οι δράστες της συντονισμένης επίθεσης, κράτησαν ομήρους σε ένα εστιατόριο την ώρα του μακελειού.



via Ειδησεις https://ift.tt/2HRfmqK

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη