Η τοποθέτηση του δημάρχου Λαμιέων Ευθύμιου Καραΐσκου για τη δωρεά κλίνης ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η εξασφάλιση υψηλού επιπέδου δημόσιας υγείας, σίγουρα είναι στόχος και ζητούμενο της πολιτικής κάθε σύγχρονου πολιτισμένου κράτους.

Η πανδημία του κορονοϊού δεν απειλεί μόνο το παγκόσμιο οικοδόμημα της δημόσιας υγείας, δεν είναι μόνο μια μάστιγα που αποδεκατίζει τους συνανθρώπους μας.

Ο κορονοϊός χτυπάει και τα ίδια τα θεμέλια της κοινωνίας μας, χτυπάει την κοινωνικότητα και την αλληλεγγύη, αφού καταδικάζει όσους χτυπηθούν από αυτόν στην απόλυτη μοναξιά και τους οικείους τους στην απόλυτη αδυναμία να του προσφέρουν οτιδήποτε.

Η μάχη της κοινωνίας μας είναι μάχη των αξιών μας και του πολιτισμού μας είναι αγώνας για την ανθρώπινη ζωή με αξιοπρέπεια.

Σ’ αυτή τη μάχη ενάντια στον αόρατο και ύπουλο εχθρό δεν μπορούσαμε να είμαστε απόντες.

Η αυτοδιοίκηση που στήριξε την Ελληνική κοινωνία στα χρόνια των μνημονίων πρέπει, και δίνει, το παρόν και στη σημερινή μάχη για την επιβίωσή της.

Την μάχη αυτή την δίνουμε όλοι μαζί ενωμένοι και πιστεύω ότι ο Δήμος μας και το Δημοτικό Συμβούλιο της Λαμίας με την κίνηση του αυτή, να αποφασίσει να δωρίσει μία πλήρως εξοπλισμένη κλίνη ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και να ενισχύσει τον εξοπλισμό και τις υποδομές του, θα κάνει ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα στον αγώνα για την στήριξη  των συμπατριωτών μας, που έχουν την ατυχία να περάσουν αυτή την δοκιμασία.

Παράλληλα, οφείλουμε και είναι επιτακτική η ανάγκη, όλοι μας, κυρίως  εμείς που εκφράζουμε την κοινωνία, πάνω και πέρα από αρμοδιότητες, να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τους υγειονομικούς, γιατρούς, νοσηλευτές κλπ. του Νοσοκομείου της Λαμίας και να μην νοιώσουν  μόνοι τους σ’  αυτή τη μάχη.

Εύχομαι σε λίγο καιρό όλο αυτό να είναι μια κακιά ανάμνηση και, όλοι εμείς που παίρνουμε απόψε αυτή την απόφαση της δωρεάς, να μπορούμε να πούμε, ότι συμβάλαμε στην νίκη του ανθρώπου και του πολιτισμού, στη νίκη της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης απέναντι στην παγκόσμια υγειονομική απειλή και βάλαμε ένα λιθαράκι στην επιστροφή της Ελληνικής κοινωνίας  στην κανονικότητα και στην πρόοδο.

Σας ευχαριστώ

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη