Κουρτς: Αποκρουστική τρομοκρατική επίθεση, δύσκολες ώρες για τη δημοκρατία μας

Κουρτς: Αποκρουστική τρομοκρατική επίθεση, δύσκολες ώρες για τη δημοκρατία μας

Επίθεση στη Βιέννη: Ο Αυστριακός Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε ότι οι πυροβολισμοί που σημειώθηκαν στη Βιέννη αργά το βράδυ της Δευτέρας αποτελούν μια «αποκρουστική τρομοκρατική επίθεση».

Παράλληλα, προσθέτει ότι ο στρατός θα αναλάβει τη φρούρηση στρατηγικών σημείων της αυστριακής πρωτεύουσας, ώστε η αστυνομία να μπορεί να επικεντρωθεί στις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις.

«Αυτή τη στιγμή βιώνουμε δύσκολες ώρες για τη δημοκρατία μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις δυνάμεις αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για την ασφάλειά μας, ειδικά σήμερα.

Η αστυνομία μας θα λάβει αποφασιστικά μέτρα εναντίον των δραστών αυτής της αποκρουστικής τρομοκρατικής επίθεσης», τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος σε ανάρτηση στο twitter.

Μητσοτάκης για επίθεση στη Βιέννη: Ενωμένη Ευρώπη απέναντι στην τρομοκρατία

Με τον καγκελάριο της Αυστρίας επικοινώνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον αυστριακό λαό για την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη.

Ο κ. Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο twitter εξέφρασε την συμπαράστασή του στον αυστριακό λαό αναφέροντας τα εξής:

«Νιώθω σοκαρισμένος από τις τρομερές επιθέσεις στη Βιέννη. Έχω μεταφέρει στον Κουρτζ την πλήρη αλληλεγγύη μας. Οι σκέψεις μας είναι με τους ανθρώπους στη Βιέννη και τις αρχές που ασχολούνται με την κατάσταση.

Οι καρδιές μας, είναι με τα θύματα και τους αγαπημένους τους. Η Ευρώπη είναι ενωμένη ενάντια στην τρομοκρατία».

{https://twitter.com/PrimeministerGR/status/1323387992984166400?s=20}



via Ειδησεις https://ift.tt/2I0zQwB

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη