Εικόνα που «γκριζάρει για την Αττική: Τι δείχνουν τα στοιχεία για την πορεία του κορονοϊού και ένα πιθανό lockdown

Photo: INTIME

Είναι η Αττική η επόμενη «γκρίζα» περιφέρεια; Τα στοιχεία των τελευταίων δύο εβδομάδων δείχνουν πως η Αττική βρίσκεται σε μια πορεία που οδηγεί στο lockdown.

Η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες είναι πλέον σε ένα ολικό lockdown, που ελάχιστες διαφορές έχει σε σχέση με αυτό του πρώτου κύματος. Η απόφαση της Κυβέρνησης ήταν μάλλον αναπόφευκτη μετά την ξέφρενη πορεία του κορονοϊού.

Για αυτό και πλέον αρκετοί αναρωτιούνται αν η Περιφέρεια Αττικής, η οποία εδώ και καιρό παρουσιάζει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, θα είναι η επόμενη στη λίστα με τις περιοχές στο γκρίζο επίπεδο συναγερμού.

Ενδεικτικό είναι ότι η Αττική μετράει 2.857 κρούσματα από τη Δευτέρα 26/10 μέχρι και χθες 2/11. Αν σκεφτεί κανείς ότι σε όλη την Έλλαδα για το ίδιο διάστημα έχουν εντοπιστεί 11.308 περιστατικά, τότε αντιλαμβάνεται ότι το ποσοστό κρουσμάτων που αναλογεί για την Αττική φτάνει το 25%.

Αν τους αριθμούς αυτούς τους εξετάσουμε σε βάθος 14 ημερών, το διάστημα δηλαδή που λαμβάνεται υπόψη για τα ενεργά κρούσματα, τότε μιλάμε για 4.473 κρούσματα στην Αττική, όταν πανελλαδικά ο αριθμός ανέρχεται σε 16.288. Δηλαδή, τα κρούσματα της Αττικής αντιστοιχούν στο 27,4% του συνόλου της χώρας!

Δείτε εδώ περισσότερα 



via Ειδησεις https://ift.tt/3kV9evH

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη