Εικόνα που «γκριζάρει για την Αττική: Τι δείχνουν τα στοιχεία για την πορεία του κορονοϊού και ένα πιθανό lockdown

Photo: INTIME

Είναι η Αττική η επόμενη «γκρίζα» περιφέρεια; Τα στοιχεία των τελευταίων δύο εβδομάδων δείχνουν πως η Αττική βρίσκεται σε μια πορεία που οδηγεί στο lockdown.

Η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες είναι πλέον σε ένα ολικό lockdown, που ελάχιστες διαφορές έχει σε σχέση με αυτό του πρώτου κύματος. Η απόφαση της Κυβέρνησης ήταν μάλλον αναπόφευκτη μετά την ξέφρενη πορεία του κορονοϊού.

Για αυτό και πλέον αρκετοί αναρωτιούνται αν η Περιφέρεια Αττικής, η οποία εδώ και καιρό παρουσιάζει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, θα είναι η επόμενη στη λίστα με τις περιοχές στο γκρίζο επίπεδο συναγερμού.

Ενδεικτικό είναι ότι η Αττική μετράει 2.857 κρούσματα από τη Δευτέρα 26/10 μέχρι και χθες 2/11. Αν σκεφτεί κανείς ότι σε όλη την Έλλαδα για το ίδιο διάστημα έχουν εντοπιστεί 11.308 περιστατικά, τότε αντιλαμβάνεται ότι το ποσοστό κρουσμάτων που αναλογεί για την Αττική φτάνει το 25%.

Αν τους αριθμούς αυτούς τους εξετάσουμε σε βάθος 14 ημερών, το διάστημα δηλαδή που λαμβάνεται υπόψη για τα ενεργά κρούσματα, τότε μιλάμε για 4.473 κρούσματα στην Αττική, όταν πανελλαδικά ο αριθμός ανέρχεται σε 16.288. Δηλαδή, τα κρούσματα της Αττικής αντιστοιχούν στο 27,4% του συνόλου της χώρας!

Δείτε εδώ περισσότερα via Ειδησεις https://ift.tt/3kV9evH
Από το Blogger.