Κορονοϊός Ιταλία: Μικρή μείωση στα κρούσματα, «άμεσο lockdown» ζητούν οι γιατροί στο Μιλάνο

Κορονοϊός Ιταλία: Μικρή μείωση στα κρούσματα, «άμεσο lockdown» ζητούν οι γιατροί στο Μιλάνο

Κορονοϊός Ιταλία: Σήμερα καταγράφηκαν 22.253 νέα κρούσματα κορονοϊού και 233 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ενώ συνολικά πραγματοποιήθηκαν 135.000 διαγνωστικά τεστ.

Την Κυριακή, τα περιστατικά ήταν 29.907, με 208 νεκρούς, ενώ σε ό,τι αφορά τις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), έχουν εισαχθεί σε αυτές 2.022 ασθενείς. Εξάλλου, 19.840 νοσηλεύονται σε νοσοκομειακούς θαλάμους και 374.650 άνθρωποι έχουν τεθεί σε κατ΄οίκον απομόνωση.

Σε ό,τι αφορά τις περιοχές της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα, στη Λομβαρδία διαγνώστηκαν σήμερα 5.278 θετικοί στον ιό, στην Καμπανία 2.861, στην Τοσκάνη 2.009 και στο Πεδεμόντιο 2.003. Παράλληλα, την Τρίτη αναμένεται να ανακοινωθούν και επίσημα από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.

Όπως προανήγγειλε ο Κόντε, θα ληφθούν μέτρα τόσο σε εθνικό, όσο και τοπικό επίπεδο. Στα πρώτα συγκαταλέγεται το κλείσιμο των εμπορικών κέντρων τα Σαββατοκύριακα, η μείωση του αριθμού επιβατών έως και στο 50% της χωρητικότητας των μέσων μαζικής μεταφοράς και η απαγόρευση κυκλοφορίας, πιθανότατα από τις εννέα το βράδυ.

Στις περιοχές με υψηλότερο δείκτη μετάδοσης του ιού, οι περιφέρειες θα μπορούν να αποφασίζουν και επιπλέον μέτρα, όπως είναι η περαιτέρω μείωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και η αύξηση της τηλε-εκπαίδευσης.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του προέδρου του ιατρικού συλλόγου του Μιλάνου, Ρομπέρτο Κάρλο Ρόσι, ο οποίος τόνισε ότι «η κατάσταση στα νοσοκομεία και στα ιατρεία των οικογενειακών γιατρών είναι πλέον μη διαχειρίσιμη, χρειάζεται άμεσο και αποτελεσματικό lockdown».via Ειδησεις https://ift.tt/2TOx0gV
Από το Blogger.