Ειδήσεις: Πρωτοχρονιά με... 2021 μέτρα! Αστυνομία παντού, κλειστοί δρόμοι και μετρό - Στο «στόχαστρο» και τα social media

Ειδήσεις
Έκτακτες ειδήσεις τώρα από την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο- Dikaiologitika News 
Πρωτοχρονιά με... 2021 μέτρα! Αστυνομία παντού, κλειστοί δρόμοι και μετρό - Στο «στόχαστρο» και τα social media
Dec 30th 2020, 20:43, by nospam@dikaiologitika.gr (Μαλλιαρού Άννα)

Πρωτοχρονιά με... 2021 μέτρα! Αστυνομία παντού, κλειστοί δρόμοι και μετρό - Στο «στόχαστρο» και τα social media

Ένα πρωτοφανές σχέδιο αποτροπής... ρεβεγιόν έχουν ετοιμάσει οι αρχές με σκοπό να αποφευχθούν η κινητικότητα και ο συγχρωτισμός την Παραμονή αλλά και ανήμερα την Πρωτοχρονιά.

Το σχέδιο κινείται στο ίδιο μεν πλαίσιο με τα Χριστούγεννα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ακόμη αυστηρότερο καθώς περιλαμβάνει επιπλέον μέτρα προληπτικού ή όχι χαρακτήρα!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ:

- Για την υλοποίηση του σχεδίου θα βρίσκονται στον δρόμο 4.000-5.000 αστυνομικοί.

- Στο στόχαστρο θα βρεθούν βίλες οι οποίες φέρεται να έχουν νοικιαστεί μέσω Airbnb, προκειμένου να εξελιχθούν ιδιωτικά ρεβεγιόν σε αυτές.

- Στο επίκεντρο θα βρεθούν και τα social media μέσω των οποίων διαφημίζονται πάρτι με γνωστούς τραγουδιστές!

- Αυστηροί θα είναι και πάλι οι έλεγχοι για την τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας 22:00-05:00

Κλειστοί δρόμοι και μετρό, επιστρατεύονται και... drones!

ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Το ίδιο σχέδιο περιλαμβάνει και ολικό «κλείσιμο» κεντρικών δρόμων της πρωτεύουσας με παράλληλο έλεγχο των οχημάτων για τα απαραίτητα δικαιολογητικά μετακίνησης.

Παράλληλα ενδέχεται να κλείσουν οι σταθμοί του μετρό και να υπάρξει αναστολή δρομολογίων των συρμών

Σε περιπτώσεις εξακρίβωσης υπεράριθμων συγκεντρώσεων θα ενημερώνονται οι αρμόδιοι Εισαγγελείς και αν κρίνεται σκόπιμο θα ακολουθούν αστυνομικές επεμβάσεις, συλλήψεις και βεβαίωση προστίμων. Παράλληλα ενώ δεν αποκλείεται η εναέρια επιτήρηση περιοχών με drones.

Έρευνες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα γίνουν και για τυχόν... ανεπίσημες χαρτοπαικτικές λέσχες σε σπίτια και αποθήκες. Ακόμη πιο αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι σε περιοχές με αυξημένα επιδημιολογικά φορτία, όπως η Δυτική Αττική.

Παράλληλα, αστυνομικοί θα βρίσκονται σε όλες τις κεντρικές πλατείες της Αττικής για την αποτροπή υπεράριθμων συγκεντρώσεων και «κορονοπάρτι» ενώ θα γίνεται χρήση των ηχητικών μηνυμάτων από τα περιπολικά για την απομάκρυνση συγκεντρωμένων.

Εξίσου εντατικοί θα είναι οι έλεγχοι σε διόδια, εισόδους και εξόδους των πόλεων, σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου, στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων (ΚΤΕΛ), προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προσπάθειες μετακίνησης εκτός νομών.

Αστυνομικοί θα κάνουν περιπολίες και ελέγχους σε εμπορικούς δρόμους περιοχών προκειμένου να εντοπίζουν τυχόν παραβιάσεις των μέτρων εφαρμογής του click away, τήρηση αποστάσεων-χρήσης μασκών, των κανόνων λειτουργίας σε κέντρα αισθητικής, κομμωτήρια και εμπορικά. 

Οι Γενικοί Περιφερειακοί Αστυνομικοί Διευθυντές καθώς και οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας έχουν έρθει και πάλι σε επαφή με μητροπολίτες, ενώ τοπικοί αστυνομικοί με τους ιερείς, για την πιστή τήρηση των μέτρων.

Media files:
99deceb78d879a017dfeb665ac8cda0e_XL.jpg (image/jpeg, 0.2 MB)
You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com. By using Blogtrottr, you agree to our policies, terms and conditions.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions.
Από το Blogger.