Ειδήσεις: Τα... 2021 μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς - Χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους, μπλόκα... παντού

Ειδήσεις
Έκτακτες ειδήσεις τώρα από την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο- Dikaiologitika News 
Τα... 2021 μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς - Χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους, μπλόκα... παντού
Dec 31st 2020, 05:32, by nospam@dikaiologitika.gr (Γιώργος Γάκης)

Τα... 2021 μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς - Χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους, μπλόκα... παντού

Επί ποδός η Ελληνική Αστυνομία ενόψει του ρεβεγιόν της Πρωτοχρόνιας, το σχέδιο για να αποτραπούν οι συναθροίσεις για την αλλαγή του χρόνου. Περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους όλης της χώρας την Πρωτοχρονιά.

Τα Χριστούγεννα θα θυμίζει η 31η Δεκεμβρίου, με την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. να είναι έντονη στους δρόμους για την τήρηση των μέτρων. Οι αστυνομικοί θα πραγματοποιούν σαρωτικούς ελέγχους με μπλόκα σε διόδια και εισόδους και εξόδους πόλεων, σε ΚΤΕΛ και κόμβους οδικών δικτύων.

Συναθροίσεις έως 9 άτομα, SMS στο 13033

Όπως έχει αναφέρει πολλές φορές το τελευταίο διάστημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τα παιδιά δε θα βγουν για κάλαντα, σήμερα 31 Δεκεμβρίου. Παράλληλα, οι συστάσεις για οικογενειακά τραπέζια όπου θα μπορούν να βρίσκονται μέχρι 9 άτομα από δύο οικογένειες εξακολουθούν να ισχύουν, με τους λοιμωξιολόγους να καλούν τους πολίτες να είναι όσο το δυνατόν λιγότεροι στα σπίτια και να συναντήσουν τα ίδια άτομα που συνάντησαν τα Χριστούγεννα.

Οσοι θέλουν να μεταβούν σε σπίτι φιλικής οικογένειας για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, πρέπει να στείλουν SMS τόσο κατά τη μετάβαση, όσο και κατά την επιστροφή που δεν θα πρέπει να καταγραφεί μετά τις 22:00 το βράδυ, τον κωδικό «6» στο 13033.

«Ίσως υπάρξει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας το βράδυ, αν χρειαστεί για λόγους καθολικού ελέγχου», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θοδωρής Χρονόπουλος στην ΕΡΤ. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι οι λόγοι μετακίνησης από τις 22.00 μέχρι τις 05.00 είναι συγκεκριμένοι και αφορούν θέματα εργασίας και σοβαρού προβλήματος υγείας. Κεντρικοί άξονες, υπαίθριοι χώροι και πλατείες, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι τα σημεία όπου εστιάζονται οι έλεγχοι, σύμφωνα με τον κ. Χρονόπουλο.

Εξάλλου, στο διάστημα 22:00 έως 5:00 το πρωί μπορεί να υπάρξει και διακοπή της κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων, ώστε να ελεγχθούν όλα τα οχήματα που κινούνται.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν η αστυνομία... θα χτυπάει κουδούνια, ο κ. Χρονόπουλος τόνισε ότι η ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να μπει σε σπίτι μόνο παρουσία δικαστικού λειτουργού και υπενθύμισε ότι έγιναν πάνω από 10 συλλήψεις τα Χριστούγεννα από καταγγελίες για πάρτι σε σπίτια.

Τι προβλέπουν τα μέτρα

Ρεβεγιόν με μέτρα από την Αστυνομία

Στα πλαίσια των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού, δεν πρέπει να αποκλειστεί η εναέρια επιτήρηση περιοχών με χρήση drone, ενώ έρευνες αναμένεται να γίνουν και για τυχόν... ανεπίσημες χαρτοπαικτικές λέσχες σε σπίτια και αποθήκες, με τους ελέγχους να είναι ακόμη πιο αυστηροίσε περιοχές με αυξημένα επιδημιολογικά φορτία, όπως η Δυτική Αττική.

Παράλληλα, αστυνομικοί θα βρίσκονται σε όλες τις κεντρικές πλατείες της Αττικής για την αποτροπή υπεράριθμων συγκεντρώσεων και «κορονοπάρτι» ενώ θα γίνεται χρήση των ηχητικών μηνυμάτων από τα περιπολικά για την απομάκρυνση συγκεντρωμένων.

Εντατικοί θα είναι οι έλεγχοι και σε διόδια, εισόδους και εξόδους των πόλεων, σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου, στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων (ΚΤΕΛ), προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προσπάθειες μετακίνησης εκτός νομών.

Αστυνομικοί θα κάνουν περιπολίες και ελέγχους σε εμπορικούς δρόμους περιοχών προκειμένου να εντοπίζουν τυχόν παραβιάσεις των μέτρων εφαρμογής του click away, τήρηση αποστάσεων-χρήσης μασκών, των κανόνων λειτουργίας σε κέντρα αισθητικής, κομμωτήρια και εμπορικά. 

Οι Γενικοί Περιφερειακοί Αστυνομικοί Διευθυντές καθώς και οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας έχουν έρθει και πάλι σε επαφή με μητροπολίτες, ενώ τοπικοί αστυνομικοί με τους ιερείς, για την πιστή τήρηση των μέτρων.

Media files:
f8e67eef5f14e0381d7a773ab7b64802_XL.jpg (image/jpeg, 0.2 MB)
You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com. By using Blogtrottr, you agree to our policies, terms and conditions.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions.
Από το Blogger.