Ειδήσεις: Βρετανία: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca και της Οξφόρδης

Ειδήσεις
Έκτακτες ειδήσεις τώρα από την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο- Dikaiologitika News 
Βρετανία: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca και της Οξφόρδης
Dec 30th 2020, 07:23, by nospam@dikaiologitika.gr (Σιάρκος Μάκης)

Βρετανία: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca και της Οξφόρδης

Το βρετανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση της χώρας δέχθηκε τη σύσταση της Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) να εγκριθεί το εμβόλιο της AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά του κορονοϊού.

Το βρετανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας δέχθηκε τη σύσταση της Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) να εγκριθεί το εμβόλιο της AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά του κορονοϊού.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca έφτανε το 90% στην ομάδα των ατόμων, στους οποίους χορηγήθηκε αρχικά μισή δόση και ένα μήνα αργότερα μία ολόκληρη δόση. Μειώθηκε στο 62% στην ομάδα που έλαβε δύο ολόκληρες δόσεις με ένα μήνα διαφορά.

Το εμβόλιο της AstraZeneca φαίνεται λοιπόν να είναι λιγότερο αποτελεσματικό από αυτά των εταιρειών Pfizer και BioNTech και της Moderna, η αποτελεσματικότητα των οποίων ξεπερνά το 90%.

Όμως χρησιμοποιεί πιο παραδοσιακή τεχνολογία από τους δύο ανταγωνιστές του, κάτι που το καθιστά λιγότερο δαπανηρό και πιο εύκολο στην αποθήκευση, καθώς δεν χρειάζεται να διατηρείται σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.

Media files:
c53a8b2ee963e7e3d5f977c9e05d4613_XL.jpg (image/jpeg, 0.2 MB)
You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com. By using Blogtrottr, you agree to our policies, terms and conditions.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions.
Από το Blogger.