Ειδήσεις: Ο «Big Brother» του εμβολιασμού: Χώρα της Ε.Ε. θα καταγράφει τους αρνητές του εμβολίου

Ειδήσεις
Έκτακτες ειδήσεις τώρα από την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο- Dikaiologitika News 
Ο «Big Brother» του εμβολιασμού: Χώρα της Ε.Ε. θα καταγράφει τους αρνητές του εμβολίου
Dec 30th 2020, 09:17, by nospam@dikaiologitika.gr (Σιάρκος Μάκης)

Ο «Big Brother» του εμβολιασμού: Χώρα της Ε.Ε. θα καταγράφει τους αρνητές του εμβολίου

Η Ισπανία αποφάσισε χτες την τήρηση εθνικού αρχείου όπου θα καταγράφονται όσοι Ισπανοί αρνούνται να εμβολιασμούν. Έτσι, θα δημιουργηθεί μια νέα βάση δεδομένων η οποία πιθανώς να κοινωποιείται, εφόσον παραστεί ανάγκη, στα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε.

 

Τη Δευτέρα, ο Ισπανός υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ιγια δήλωσε ότι στο νέο αρχείο θα καταγράφονται όλοι όσοι, για οποιονδήποτε λόγο, αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του Covid19. «Θα τηρείται εθνικό αρχείο, που θα κοινοποιείται στους Ευρωπαίους εταίρους μας προκειμένου να γνωρίζουν σε ποιους προσφέρθηκε το εμβόλιο και το αρνήθηκαν», τόνισε ο Ισπανός αξιωματούχος σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta.

«Το αρχείο δεν πρόκειται να δημοσιοποιηθεί και η τήρησή του θα συνάδει με τη νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων», εξήγησε.

Μέχρι αργά χτες, η Ε.Ε. δεν είχε σχολιάσει την εξέλιξη. Ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό, που δεν είναι υποχρεωτικός, ξεκίνησε στη χώρα της Ιβηρικής την Κυριακή και πρώτη από όλους εμβολιάστηκε μία 96χρονη ένοικος οίκου ευγηρίας.

Δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου είχε καταγράψει ότι το 40,5% των Ισπανών επιθυμούσε να εμβολιαστεί, ενώ ένα 16% υποστήριξε ότι θα εμβολιαστεί εφόσον το εμβόλιο εποδειχθεί αξιόπιστο.

Media files:
57ace455fa2805ed11df60e31fb2d1ed_XL.jpg (image/jpeg, 0.1 MB)
You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com. By using Blogtrottr, you agree to our policies, terms and conditions.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions.
Από το Blogger.