Οικολόγοι Πράσινοι: Για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών σε προστατευόμενες περιοχές των Νησιών μας - Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις φορέων και Δήμων


Για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών  σε προστατευόμενες περιοχές των Νησιών μας - Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις φορέων και Δήμων
 
Η εγκατάσταση μεγάλων Σταθμών - Α.Σ.Π.Η.Ε. από υπερμεγέθεις ανεμογεννήτριες σε περιοχές προστασίας της βιοποικιλότητας - NATURA, του τοπίου αλλά και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αποτελεί πλέον κομμάτι της δύσκολης συγκυρίας που διανύουμε εν μέσω της Πανδημίας, εγχώρια και παγκόσμια.
 
Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ Κυκλάδων ανησυχούμε ιδιαίτερα που σχετικές εργασίες εγκατάστασης μεγάλων συγκροτημάτων ανεμογεννητριών προχωρούν μέσα στις ημέρες πανδημίας και περιοριστικών μέτρων στα νησιά των Κυκλάδων (αλλά και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας), ειδικά στην Τήνο και την Άνδρο, παρά τις έντονα εκφρασμένες αντιθέσεις των τοπικών κοινωνιών, των συλλογικοτήτων που σε ολόκληρη την Ελλάδα έχουν σχηματιστεί  και εν μέσω πολυάριθμων προσφυγών στη Δικαιοσύνη  (ΣτΕ) που αναμένονται να εξεταστούν στο άμεσα επόμενο διάστημα.
 
Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τις κινητοποιήσεις όλων των φορέων των κατοίκων των νησιών, αλλά και των πολυάριθμων φορέων για το ζήτημα σε όλη τη χώρα που πρόσφατα πραγματοποίησαν και την 2η Πανελλαδική τους Συνδιάσκεψη και συμπαραστεκόμαστε σε πολίτες σε διάφορες περιοχές της χώρας που αντιμετωπίζουν διώξεις για τις κινητοποιήσεις τους. Στηρίζουμε επιπλέον την πρόσφατη σχετική Πρωτοβουλία «Μετώπου 27 Δήμων».
 
Ζητούμε να υπάρξει πάγωμα αδειοδοτήσεων και εγκατάστασης μεγάλων επενδύσεων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε περιοχές Natura, προστασίας τοπίου, σε ορεινές περιοχές άνω των 1000 μέτρων αλλά και σε περιοχές πολιτιστικής προστασίας, μέχρις ότου ολοκληρωθούν:
  • οι Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες για τις προστατευόμενες περιοχές Natura, και συνταχθούν τα απαραίτητα Σχέδια Διαχείρισης και τα Προεδρικά Διατάγματα Προστασίας για κάθε μία από τις περιοχές προστασίας.
  • οι διαδικασίες αναθεώρησης και προσαρμογής στις πρόσφατες Ευρωπαϊκές Οδηγίες για πολλά Ειδικά Χωροταξικά Σχέδια, ανάμεσα στα οποία κρίσιμο Ειδικό Χωροταξικό για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Δηλώνουμε ότι θα ζητήσουμε και πάλι την παρέμβαση του Ευρωκοινοβουλίου σε σχέση με τα σοβαρά θέματα που έχουν αναδειχθεί στη χώρα μας, στις νησιωτικές και ορεινές  περιοχές ιδιαίτερα, με βάση της ενεργειακές επιλογές αλλά και το Νόμο 2020 για το Περιβάλλον - όπως ήδη πράξαμε μέσα στον χρόνο.
 
Δείτε αναλυτικά τις προτάσεις μας και την πλήρη ανακοίνωσή μας
 εδώ.

 
 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη