Ειδήσεις: Λινού: Αργεί η ανοσία της αγέλης, μετά το καλοκαίρι έρχεται η «ελευθερία»

Ειδήσεις
Έκτακτες ειδήσεις τώρα από την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο- Dikaiologitika News 
Λινού: Αργεί η ανοσία της αγέλης, μετά το καλοκαίρι έρχεται η «ελευθερία»
Dec 29th 2020, 08:10, by nospam@dikaiologitika.gr (Χρήστος Σκάνδαλος)

Λινού: Αργεί η ανοσία της αγέλης, μετά το καλοκαίρι έρχεται η «ελευθερία»

«Περίπου στα μέσα φθινοπώρου θα έχουμε την ανοσία της αγέλης, εφ'όσον όλα πάνε καλά» είναι η εκτίμηση της κυρίας Λινού.

Η κυρία Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή σήμερα Τρίτη 29/12, για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς και για το πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός για να αφήσουμε επιτέλους πίσω μας τον εφιάλτη της πανδημίας.

«Οι παρενέργειες του εμβολίου συνήθως επικεντρώνονται την πρώτη εβδομάδα ή το πολύ τους πρώτους δύο μήνες» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega. Σημείωσε πως πρέπει να εμβολιαστούν τουλάχιστον 6 εκατομμύρια πολίτες και να ξεπεράσουμε το 60% του πληθυσμού πριν φτάσουμε σε ανοσία της αγέλης. Καθώς το εμβόλιο αυτή τη στιγμή χορηγείται σε δύο δόσεις, η κυρία Λινού υπογράμμισε πως «Σε μια εβδομάδα μετά τη δεύτερη δόση επιτυγχάνεται η ανοσία».

Στην ερώτηση αν υπάρχουν μακροχρόνιες παρενέργειες στον εμβολιασμό είπε πως οι παρενέργειες συνήθως εμφανίζονται την πρώτη εβδομάδα ή το πολύ σε δύο μήνες από την χορήγηση του εμβολίου. Παρ' όλα αυτά δεν απέκλεισε την πιθανότητα «μακροχρόνια να υπάρξει κάτι» μιλώντας για μετά από 20-30 χρόνια.

Συνέχισε βέβαια αναφέροντας πως δεν μπορεί να συγκριθεί το ρίσκο του εμβολιασμού σε σχέση με την ανταμοιβή, αφού η πιθανότητα κάποιος να χάσει τη ζωή του τώρα από τον κορονοϊό είναι πολύ υψηλή.

Media files:
3eb7150571c2206e3e16d6357e964025_XL.jpg (image/jpeg, 0.2 MB)
You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com. By using Blogtrottr, you agree to our policies, terms and conditions.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions.
Από το Blogger.