ΗΠΑ: Μετ' εμποδίων η επικύρωση της νίκης του Μπάιντεν, τι φέρνει νέα καθυστέρηση

pixabay

Ένας Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής δήλωσε σήμερα ότι θα παρεμποδίσει την επόμενη εβδομάδα την επικύρωση από το αμερικανικό Κογκρέσο του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών, κάτι που ενδέχεται να καθυστερήσει, αλλά όχι να αποτρέψει, την επικύρωση της νίκης του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές της Βουλής των Αντιπροσώπων, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, έχουν ήδη ανακοινώσει ότι σκοπεύουν να αντιταχθούν στην πιστοποίηση της νίκης του Μπάιντεν, η οποία εξακολουθεί να αμφισβητείται από τον Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο, ο γερουσιαστής Τζος Χόλεϊ είναι ο πρώτος που το δηλώνει στην υπό ρεπουμπλικανική πλειοψηφία Γερουσία.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο ένοικος του Λευκού Οίκου επιλέγεται με έμμεση καθολική ψηφοφορία και το εκλεκτορικό κολέγιο επικύρωσε τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις 14 Δεκεμβρίου. Ο 78χρονος πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπαράκ Ομπάμα κέρδισε 306 μεγάλους εκλέκτορες έναντι των 232 του Τραμπ.

Η Βουλή και η Γερουσία πρόκειται να συνεδριάσουν στις 6 Ιανουαρίου για να επικυρώσουν αυτά τα αποτελέσματα, μια διαδικασία που παραδοσιακά είναι τυπική.

Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να αρνείται να αναγνωρίσει την ήττα του και με ένδικα μέσα επιχειρεί μαζί με συμμάχους του να ανατρέψουν το αποτέλεσμα. Δεκάδες αγωγές έχουν απορριφθεί από δικαστήρια λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Ο απερχόμενος πρόεδρος παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων και πολλά μεγάλα ονόματα στο GOP τον ακολουθούν σε αυτή του την δικαστική μάχη. Μεταξύ αυτών, ο νεαρός γερουσιαστής Τζος Χόλεϊ, που κοντά στα 40 του χρόνια, παρουσιάζεται ως πιθανώς προεδρικός υποψήφιος για τις εκλογές του 2024.

«Τουλάχιστον, το Κογκρέσο θα πρέπει να ερευνήσει καταγγελίες για εκλογική νοθεία και να υιοθετήσει μέτρα για να εγγυηθεί την ακεραιότητα των εκλογών μας», έγραψε σε ανακοίνωσή του ο Χόλεϊ, γνωστοποιώντας ότι θα παρεμποδίσει την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Με τη στάση του αυτή θα προκαλέσει συζήτηση και μια ψηφοφορία στη Γερουσία, η οποία θα αναγκάσει τους Ρεπουμπλικάνους να τοποθετηθούν δημόσια για την εκλογή Μπάιντεν. Αυτό δεν θα καταστεί εμπόδιο να επικυρωθεί εν τέλει η νίκη Μπάιντεν.

Ερωτηθείσα για αυτήν την στάση του Χόλεϊ, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι δήλωσε πεπεισμένη: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι την ερχόμενη Τετάρτη (...), ο Τζο Μπάιντεν, με την επικύρωση της ψηφοφορίας του εκλογικού σώματος, θα κηρυχθεί ο 46ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών».

Ο Δημοκρατικός κέρδισε ρεκόρ 81,28 εκατομμυρίων ψήφων, (51,3%), έναντι των 74,22 εκατομμυρίων του Ντόναλντ Τραμπ (46,8%).



via Ειδήσεις https://ift.tt/3htaB3Q
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη