Press24.gr: Η ΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ! Πωλείται (έναντι 110 εκατ.) το ξενοδοχείο President;

Press24.gr
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot 
thumbnailΗ ΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ! Πωλείται (έναντι 110 εκατ.) το ξενοδοχείο President;
Dec 31st 2020, 06:30, by Press-Gr


Πωλητήριο έχει μπει στο ψηλότερο ξενοδοχείο της χώρας, το President. Σύμφωνα με πληροφορίες που παρουσίασε η «Καθημερινή», η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία ΓΕΚΕ, στης οποίας την κυριότητα βρίσκεται το ακίνητο, έχει αναθέσει σε ελληνικών συμφερόντων μεσιτικό γραφείο των Βρυξελλών την ανεύρεση αγοραστή για το ακίνητο, συνολικής επιφάνειας 34.280 τετραγωνικών μέτρων. 


Το ζητούμενο τίμημα διαμορφώνεται στα 110 εκατ. ευρώ, υπερβαίνοντας κατά σχεδόν τρεις φορές την κεφαλαιοποίηση ύψους 38 εκατ. ευρώ, της ΓΕΚΕ. Κατά πληροφορίες, ο βασικός μέτοχος της εταιρείας, η οικογένεια Κεφάλα, επιδιώκει την πώληση του τετράστερου ξενοδοχείου τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ φέρεται να αξιολογεί την έξοδο της εισηγμένης εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αθηνών.


Το μεσιτικό γραφείο Ibp, που βρίσκεται στην Avenue d'Auderghem των Βρυξελλών προωθεί προς πώληση το President μέσω της εταιρικής ιστοσελίδας του. Η αγγελία συνοδεύεται και από κείμενο 300 περίπου λέξεων που περιγράφει το ξενοδοχείο.

Το President έχει ύψος 68 μέτρων, είναι 22 ορόφων, αποτελείται από 517 δωμάτια και 918 κλίνες και διαθέτει 197 θέσεις στάθμευσης, με την τοποθεσία του να ευνοείται λόγω της κοντινής απόστασης (700 μέτρα) από τους σταθμούς του μετρό Πανόρμου και Αμπελόκηποι. Το ξενοδοχείο, που κατασκευάστηκε λίγο πριν από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, αποτελεί ορόσημο της κυβιστικής αρχιτεκτονικής, ανακαινίστηκε πλήρως το 2004, ενώ η ΓΕΚΕ έχει υλοποιήσει εργασίες εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης και κατά τα τελευταία χρόνια.

Πάντως, για την ώρα, τα ελκυστικά αυτά χαρακτηριστικά του ξενοδοχείου δεν έχουν προσελκύσει υποψήφιους αγοραστές, σε μια συγκυρία κατά την οποία το πλήγμα στον τουρισμό λόγω της πανδημίας παραμένει όχι μόνο βαρύ, αλλά και ανοικτό. Η μεταβίβαση του ξενοδοχείου θα σηματοδοτήσει εξελίξεις και για τη ΓΕΚΕ που ιδρύθηκε το 1972 και η δραστηριότητά της σχετίζεται αποκλειστικά με την εκμετάλλευση και λειτουργία του President.

Πάντως μετά το δημοσίευμα διαψεύδει, με ανακοίνωσή της, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ακινήτου ΓΕΚΕ τα περί πώλησης.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναφέρει:
"Σε απάντηση των από 30.12.20 επιστολών – ερωτημάτων της Ε.Κ και του Χ.Α σχετικά με δημοσιεύματα στον Τύπο περί πώλησης του ξενοδοχείου «President» έναντι ποσού 110 εκατ. ευρώ, ιδιοκτησίας της Εταιρείας, και εξόδου της Εταιρείας από το Χ.Α., η Εταιρεία διαψεύδει τα διαλαμβανόμενα στα σχετικά δημοσιεύματα. Η Εταιρεία σεβόμενη την μακρά ιστορία της στον χώρο του τουρισμού και με βαθύ αίσθημα ευθύνης έναντι των επενδυτών και του πολύτιμου προσωπικού της επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός της".

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com. By using Blogtrottr, you agree to our policies, terms and conditions.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions.
Από το Blogger.