1930: Το ρεπορτάζ στον Τύπο για το πρώτο Μουντιάλ στην ιστορία (Vid)

Το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου διοργανώθηκε πριν από 91 χρόνια στο Μοντεβίδεο της Ουρουγουάης. Ήταν φυσικά κάτι καινούργιο στον κόσμο κι έχει ενδιαφέρον να δούμε τις (ισχνές είναι αλήθεια) πληροφορίες που είχαν στον Τύπο της Ελλάδας.


Είναι λογικό βέβαια να μην υπάρχουν πολλές πληροφορίες καθώς δεν εξυπηρετούσαν τα μέσα της εποχής όμως οι ανταποκρίσεις που βρήκαμε στην εφημερίδα ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ του 1930, είναι θησαυρός.


Πάμε λοιπόν να δούμε τον πρώτο ημιτελικό.Το πρώτο που πάει το... μάτι μας είναι φυσικά οι 120 χιλιάδες θεατές που βρέθηκαν στο Στάδιο. Και το πρώτο ρεπορτάζ αφορά τη νίκη της "Ουραγουάης" (όπως την έγραφαν τότε) επί της Γιουγκοσλαβίας με σκορ 6-1 στον πρώτο ημιτελικό.
Για έναν αδιευκρίνιστο λόγο στην περιγραφή του δευτέρου ημιτελικού ανάμεσα στην Αργεντινή και τις ΗΠΑ, πάλι στον τίτλο είναι η... Ουραγουάη. Πάντως το σκορ ήταν ίδιο καθώς η Αργεντινή επικράτησε με 6-1.Οι διοργανωτές κατέκτησαν το τρόπαιο, το πρώτο στην ιστορία, αφού επικράτησαν με 4-2 της Αργεντινής.


Εδώ μπορείτε να δείτε και βίντεο από τον τελικόΚι εδώ από τον ημιτελικό Ουρουγουάης- ΓιουγκοσλαβίαςΚι εδώ ταξιδέψτε κι άλλο στο χρόνο και δείτε όλα τα γκολ από το πρώτο Μουντιάλ στην ιστορίαΑκολουθήστε μας στο Facebook
from ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ https://ift.tt/2L40xCJ
via IFTTT
Από το Blogger.