Κρούσματα: Σχεδόν 800 σήμερα, στους 257 οι διασωληνωμένοι

INTIME

Νέα αύξηση σημειώθηκε στα κρούσματα χθες Παρασκευή με τους ειδικούς να προβληματίζονται ιδιαίτερα με συγκερκιμένες περιοχές μεταξύ των οποίων και η Αττική. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει κρούσματα 795. Πόσοι συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους. 

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ σήμερα 30/1

Σήμερα ανακοινώνουμε 795 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 156473, εκ των οποίων 52.0% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5936 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 48939 (63.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

257 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. 185 (72.0%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1106 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 15 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5779 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3397 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αυξήθηκε ο δείκτης θετικότητας με 27.000 τεστ κορονοϊού ανα ημέρα

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες 19/1 η κυρία Παπαευαγγέλου τόνισε «ο αριθμός των τεστ που διενεργήθηκαν για την περασμένη εβδομάδα, ξεπέρασε τις 27 χιλιάδες ανά ημέρα» ενώ «ο συνολικός δείκτης θετικότητας την τελευταία εβδομάδα παρουσίασε μια μικρή άνοδο και έφτασε το 2,3%».

Ο δείκτης θετικότητας έφτασε το 2,3% και η κυρία Παπαευαγγέλου υπογράμμισε πως «Ενοχλεί η μεγάλη οριζόντια διασπορά στην Αττική, που είναι η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Ελλάδας», με την πληρότητα στις απλές κλίνες φτάνει το 43% και 61% των κλινών ΜΕΘ για την Αττική.

Είπε ότι αυξήθηκε κατά 45% την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των νέων διαγνώσεων και έκανε λόγο για 2.800 ενεργά κρούσματα σήμερα στην Αττική όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Βλέπουμε οριζόντια μεγάλη διασπορά σε όλες τις γειτονιές» είπε και άφησε να εννοηθεί ότι ίσως αυτό το στοιχείο οδηγήσει σε εισαγωγή περισσότερων ανθρώπων στα νοσοκομεία, καθώς, «ήδη παρατηρείται αύξηση των εισαγωγών και στα νοσοκομεία της Αττικής».

Ο δείκτης θετικότητας είναι στο 2,3 αλλά αυξήθηκε σε αρκετές περιοχές της χώρας, τόνισε η ίδια και προσέθεσε ότι τις τελευταίες 7 ημέρες, «από τα 467 κρούσματα που είχαμε ένα ημέρα περάσαμε στα 625».



via Ειδήσεις https://ift.tt/3tdD9DM
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη