Ειδήσεις: Παναγιωτόπουλος: «Ίσως ανοίξει μόνο η Γ' Λυκείου», τι είπε για τα Θεοφάνεια

Ειδήσεις
Έκτακτες ειδήσεις τώρα από την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο - Dikaiologitika News 
Παναγιωτόπουλος: «Ίσως ανοίξει μόνο η Γ' Λυκείου», τι είπε για τα Θεοφάνεια
Jan 8th 2021, 06:43, by nospam@dikaiologitika.gr (Γιώργος Γάκης)

Παναγιωτόπουλος: «Ίσως ανοίξει μόνο η Γ' Λυκείου», τι είπε για τα Θεοφάνεια

Στα μέσα Ιανουαρίου, και συγκεκριμένα 15 - 20 του μήνα θα μπορούμε να δούμε τα δεδομένα θα αποφασίσουμε και για τις υπόλοιπες βαθμίδες του σχολείου, ανέφερε ο επιδημιολόγος Τάκης Παναγιωτόπουλος, μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής.

«Υπάρχει και το ενδεχόμενο να ανοίξει μόνο η Γ' Λυκείου, είναι μέσα στα σενάρια» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι για όσους δεν ανήκουν στη λίστα των σοβαρών νοσημάτων πρέπει να πάνε στο σχολείο, στη δουλειά τους, πάντοτε με την τήρηση των μέτρων προφύλαξης.

Αναφορικά με τα όσα έγιναν στα Θεοφάνεια, σχολίασε: «Είναι πολύ λυπηρό που η εκκλησία έχει προτάξει το τελετουργικό, κι όχι την υγεία των ανθρώπων, δεν είναι σωστό, και ενδέχεται να το πληρώσουμε. Εικόνες που δείχνετε ευνοούν την υπερμετάδοση, όχι τη μετάδοση».

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να ξέρουμε τις συνέπειες των εορταστικών ημερών και πρέπει να περιμένουμε λίγο περισσότερο, ενδέχεται να ληφθούν κάποια στιγμή και πρόσθετα μέτρα, ενδεχομένως λόγω Φώτων, πρέπει να είμαστε έτοιμοι», συμπλήρωσε.

Το παράδειγμα της Ισπανίας για τα καταστήματα

«Νομίζω ότι πρέπει να βρούμε τη σωστή ισορροπία μέτρων και λειτουργίας, μπορεί να σκεφθεί κάποιος διάφορους συνδυασμούς. Για παράδειγμα, στην Ισπανία τα καταστήματα της εστίασης λειτουργούν μέχρι τις 18:00,  επιτρέποντας μια μικρή λειτουργία. Άλλα ωράρια για καταστήματα Α είδους και άλλα για καταστήματα Β είδους. Το μεγάλο εμβόλιο είναι το εμβόλιο» εξήγησε ο καθηγητής.

«Είμαι αντίθετος με τη στάση "όσο πιο πολλά μέτρα τόσο πιο καλά". Ούτε περισσότερα ούτε λιγότερα μέτρα, και τα δύο έχουν αρνητικές συνέπειες. Βήμα – βήμα άνοιγμα για να ξέρουμε την ακριβή επίπτωση του κάθε βήματος χωρίς να είναι καθολικό» ξεκαθάρισε και πρόσθεσε ότι η παράταση ενός αυστηρού lockdown κανονικά είναι ένα μέτρο που δεν πρέπει να κρατάει πολύ.

Media files:
e5e7baec82d0a07bcf204d8305941886_XL.jpg (image/jpeg, 0.2 MB)
You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com. By using Blogtrottr, you agree to our policies, terms and conditions.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions.
Από το Blogger.