Σχολεία: Μαθήματα σε αργίες και διακοπές για να καλυφθούν οι χαμένες ώρες

Σχολεία: Μαθήματα σε αργίες και διακοπές για να καλυφθούν οι χαμένες ώρες

Κάλυψη της διδακτέας ύλης και αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών με τροποποιήσεις και ρυθμίσεις των αργιών, των διακοπών και των εορταστικών εκδηλώσεων, προβλέπει άρθρο στο νομοσχέδιο που κατάθεσε το υπουργείο Παιδείας.

Η διάταξη για τις αργίες

Διάταξη (άρθρο 36) που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή ορίζει ότι για το τρέχον σχολικό έτος 2020-21, λόγω της πανδημίας, λαμβάνεται κάθε αναγκαίο μέτρο για την κάλυψη διδακτέας ύλης και αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ωρών, στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, μέσω της τροποποίησης και ρύθμισης (σ.σ. με υπουργική απόφαση):

Α)

  • των αργιών
  • διακοπών, και
  • εορταστικών εκδηλώσεων

Β)

  • των απουσιών, και

  • του χαρακτηρισμού της φοίτησης

Γ)

  • της ημερομηνίας έναρξης και λήξης των εγγραφών προνηπίων, νηπίων και μαθητών Α τάξης Δημοτικών Σχολείων, καθώς και των διαδικασιών και προθεσμιών για την ολοκλήρωσή τους,

Δ)

  • κάθε συναφούς με τα ανωτέρω θέματα που αφορούν στους κατ ιδίαν και τους κατ οίκον διδαχθέντες μαθητές

Ε)

  • της φοίτησης
  • της αξιολόγησης
  • της προαγωγής, και
  • της απόλυσης μαθητών

ΣΤ)

  • στην εισαγωγή των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Ζ)

  • κάθε άλλου συναφούς ή ειδικότερου με τα ανωτέρω θέματος.

η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν με τα μέτρα που έχουν υποδείξει οι ειδικοί ενώ επεσήμανε ότι στα λύκεια που θα παραμείνουν κλειστά, θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση.

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Μαθητές και εκπαιδευτικοί να κάνουν αίτηση για τεστ

«Τα παιδιά στα λύκεια έχουν πιο έντονη επαφή μεταξύ τους. Παρακαλώ εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω των 16 να κάνουν αίτηση για τεστ», είπε χαρακτηριστικά.

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε επίσης ότι έχουν γίνει προσλήψεις ψυχολόγων για να βοηθηθεί η εκπαιδευτική κοινότητα και έχει μειωθεί η ύλη για τις πανελλαδικές εξετάσεις ενώ υπογράμμισε ότι «οι ειδικοί προτείνουν οι αθλητικές δραστηριότητες να γίνονται σε σταθερές ομάδες.

Για να ανοίξουν τα γυμνάσια αποφασίστηκε να περιοριστεί το εμπόριο. Θα έχουμε κρούσματα, είναι λογικό. Το ζητούμενο είναι να τηρούνται τα μέτρα στα σχολεία».

Φροντιστήρια και πανεπιστημιακές εξετάσεις

Για τη λειτουργία των φροντιστηρίων η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι ακόμη δεν έχουν εισηγηθεί να ανοίξουν οι ειδικοί, ενώ ανέφερε ότι οι εξετάσεις στα πανεπιστήμια θα γίνουν εξ'αποστάσεως.

Ως προς το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι κινείται σε δύο άξονες: την εισαγωγή και την αναβάθμιση.

«Ελάχιστη βάση εισαγωγής γιατί αλλιώς κοροϊδεύουμε τους φοιτητές και του συμφοιτητές τους. Θα υπάρχει συγκεκριμένο όριο φοίτησης. Οφείλουμε να αναβαθμίσουμετο επίπεδο σπουδών και το πτυχία».

Όσον αφορά το σώμα φύλαξης των πανεπιστημίων, σημείωσε ότι θα υπάρχει σε κάποιες σχολές και όχι σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Τέλος, σχολιάζοντας την πρόταση της καθηγήτριας Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνάς Λινού, να μοιραστούν οι μαθητές σε άλλες αίθουσες για να είναι μικρότερος ο αριθμός τους ανά τμήμα, είπε:

«Nα είμαστε λίγο ρεαλιστικοί, δεν μπορούμε να διπλασιάσουμε τους χώρους σε όλη τη χώρα. Υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες και για τους εκπαιδευτικούς».



via Ειδήσεις https://ift.tt/3j3cfu0
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη