Σχολεία: Ανοικτό το ενδεχόμενο να κλείσουν, τα προβλήματα με τα γυμνάσια στις «κόκκινες» περιοχές

INTIME

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Παρασκευή το καθολικό άνοιγμα των γυμνασίων σε όλη την επικράτεια ωστόσο όπως φαίνεται πως υπάρχει σοβαρό ζήτημα με γυμνάσια που βρίσκονται σε «κόκκινες» περιοχές και όπως προκύπτει, θα παραμείνουν κλειστά. Παράλληλα ο κ. Σύψας μιλώντας στην τηλεόραση τόνισε ότι «δεν αποκλείεται να ξανακλείσουν τα σχολεία». 

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για γυμνάσια που συστεγάζονται με λύκεια και «μοιράζονται» ίδιους καθηγητές.

Όπως ανέφερε ρεπορτάζ του Mega, το Σάββατο κάποιοι μαθητές Γυμνασίων ενημερώθηκαν πως θα συνεχίσουν τα μαθήματα από τα σπίτια τους, αφού οι καθηγητές θα πρέπει να διδάξουν με τηλεκπαίδευση, το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει και εκείνοι να βρίσκονται στο σπίτι τους.

Αυτό συμβαίνει επειδή σε πολλά σχολεία δεν υπάρχουν επαρκείς υποδομές, για να μπορούν καθηγητές τη μία ώρα να διδάσκουν στα γυμνάσια δια ζώσης και την επόμενη ώρα να διδάξουν μέσω υπολογιστή στους μαθητές του λυκείου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα γυμνάσια που θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα βρίσκονται στον Άλιμο, το Ίλιον και την Τανάγρα.

Παράλληλα, αναμένεται ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κι άλλες τέτοιες περιοχές και να δοθούν οι απαραίτητες λύσεις.

«Μπορούν τα πάντα να ανατραπούν από μέρα σε μέρα»

Ασταθείς επιδημιολογικά χαρακτήρισε ο Νίκος Σύψας τους δύο μήνες που ακολουθούν, προειδοποιώντας πως «μπορούν τα πάντα να ανατραπούν από μέρα σε μέρα».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής Λοιμωξιολόγων αναφέρθηκε στο ζήτημα των σχολείων, σημειώνοντας ότι και σε παλαιότερη εισήγηση της επιτροπής είχε αποφασιστεί ότι στις "κόκκινες" περιοχές θα ανοίξουν τα Γυμνάσια και όχι τα Λύκεια.

Από τη στιγμή που η Αττική μπήκε στο «κόκκινο» ίσχυσε εκείνη η απόφαση, ανέφερε για να προσθέσει: «Εξετάζαμε πολύ προσεκτικά τα στοιχεία, που μας έδωσαν οι επιδημιολόγοι. Η Αττική παρόλο που έχει κακά επιδημιολογικά στοιχεία δεν είναι Θεσσαλονίκη, με την έννοια ότι στη Θεσσαλονίκη όταν έγινε ό,τι έγινε υπήρχε ανοικτή εστίαση και ήταν ανοικτά τα Πανεπιστήμια. Υπάρχουν διαφορετικές συνθήκες διασποράς».

Ο κ. Σύψας διαμήνυσε ότι «αν χτυπήσει καμπανάκι θα ανατραπούν όλα άμεσα... Δεν θα έχουμε δισταγμό να κλείσουμε ξανά τα σχολεία, ειδικά τα Λύκεια, εάν χρειαστεί θα το κάνουμε». Όπως ανέφερε, «παρακολουθούμε τα στοιχεία με μεγάλη προσοχή, έχουμε πλήρη γνώση της κατάστασης κάθε ημέρα και την επόμενη εβδομάδα θα πάρουμε τις αποφάσεις μας, και νωρίτερα αν χρειαστεί...».

Όπως εξήγησε οι επόμενοι δύο μήνες είναι ασταθείς επιδημιολογικά, «ο κίνδυνος ελλοχεύει για επιδημική έκρηξη, και ιδίως στην Αττική, επομένως υπάρχει τεράστια επαγρύπνηση. Μπορούν τα πάντα να ανατραπούν από μέρα σε μέρα».

 «Θα επιθυμούσα να υπάρχει ένα καθολικό lockdown τουλάχιστον για δυο βδομάδες»

Ξεκαθάρισε σε αυτό το σημείο ότι «εγώ θα επιθυμούσα να υπάρχει ένα καθολικό lockdown τουλάχιστον για δυο βδομάδες, μέχρι να πέσει η επιδημία, αλλά υπάρχει και η οικονομία... Πρέπει να βρούμε την χρυσή τομή, τη χρυσή ισορροπία».

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι μέχρι τον Μάρτιο θα έχουμε μέτρα, τα οποία θα ανατρέπονται αναλόγως των συνθηκών για να καταλήξει λέγοντας: «Η επιτροπή ακολουθεί τον ιό. Ο ιός βαράει τα νταούλια και εμείς χορεύουμε, αυτό ακριβώς γίνεται».



via Ειδήσεις https://ift.tt/39vNTFN
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη