Ειδήσεις: Σκληρή καραντίνα και στην Κίνα - Κλείδωσε ολόκληρη πόλη με πληθυσμό όσο η Ελλάδα

Ειδήσεις
Έκτακτες ειδήσεις τώρα από την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο - Dikaiologitika News 
Σκληρή καραντίνα και στην Κίνα - Κλείδωσε ολόκληρη πόλη με πληθυσμό όσο η Ελλάδα
Jan 8th 2021, 09:36, by nospam@dikaiologitika.gr (Σοφία Ραχμάνη)

Eurokinissi

Νέο ξέσπασμα οδηγεί κινεζική μεγαλούπολη σε σκληρή καραντίνα - Η πόλη Σιτζιαζουάνγκ, πόλη 11 εκατ. κατοίκων, μπαίνει σε αποκλεισμό λόγω εκατοντάδων κρουσμάτων.

Έναν χρόνο μετά το αυστηρό «κλείδωμα» της Γουχάν για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, η Κίνα αναγκάζεται, sσύμφωνα με το CNN, να κλείσει μία ακόμη μεγαλούπολη με πληθυσμό όσο όλη η Ελλάδα, δηλαδή 11 εκατ. κατοίκων, λόγω τοπικού ξεσπάσματος του ιού.

Η πόλη Σιτζιαζουάνγκ, μια πρωτεύουσα περιφέρειας κοντά στο Πεκίνο, έχει μπει σε καθεστώς ειδικών περιορισμών, με κλειστούς τους αυτοκινητοδρόμους εισόδου και εξόδου της πόλεως, αλλά και τους σταθμούς του σιδηροδρόμου και των λεωφορείων, ενώ ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις από και προς αυτήν.

Παράλληλα έχουν απαγορευθεί οι συναθροίσεις, τα σχολεία έκλεισαν και συγκεκριμένες περιοχές έχουν αποκλειστεί εντελώς. Πρόκειται για ένα από τα αυστηρότερα επίπεδα ελέγχου στην Κίνα μετά το πρώτο κύμα του περασμένου χειμώνα στη χώρα όπου ξέσπασε και η πανδημία.

Το τοπικό ξέσπασμα στην περιοχή ανησυχεί ιδιαιτέρως τις κινεζικές αρχές, καθώς έρχεται μερικές εβδομάδες πριν τον εορτασμό της κινεζικής πρωτοχρονιάς, που πάντα οδηγεί σε υψηλά επίπεδα κινητικότητας στη χώρα.

 

 

Media files:
c2f557cbec890423bae3e3ed88c955fd_XL.jpg (image/jpeg, 0.2 MB)
You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com. By using Blogtrottr, you agree to our policies, terms and conditions.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions.
Από το Blogger.