Μηλιωτάδες Ζαγορίου: Κανένα ίχνος του αεροσκάφους, διακόπτονται για το βράδυ οι έρευνες

Epiruspost.gr

Διακόπτεται για το βράδυ η έρευνα από τις επίγειες δυνάμεις για τον εντοπισμό του αεροσκάφους που αγνοείται. Πριν σταματήσουν οι έρευνες, δυνάμεις της ΕΜΑΚ χτένισαν ορισμένα εξαιρετικά δύσβατα σημεία, που σύμφωνα με μαρτυρίες είχαν θεωρηθεί ως πιθανά για την πτώση του αεροσκάφους.

Από την έρευνα δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος. Έτσι οι δυνάμεις επιστρέφουν στη βάση τους, για να συνεχίσουν από νωρίς το πρωί επανεκτιμώντας όλα τα δεδομένα.

Η έρευνα ξεκίνησε από την περιοχή των Μηλιωτάδων και εξελίχθηκε σε Γρεβενίτι, Διπόταμο, Μανασσή και Καλουτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του epiruspost.gr, παράλληλα με τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, της Πολιτικής Προστασίας και εθελοντών, κινήθηκε ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα C-130.

Είναι πολύ πιθανό την επόμενη ώρα να πετάξει ένα Super Puma εφοδιασμένο με θερμική κάμερα για έρευνα στην περιοχή.

Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος, σύμφωνα με το Epiruspost, είχε την τελευταία επικοινωνία με τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου Ιωαννίνων στις 12:28. Βρισκόταν πέντε ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου.

Από την ώρα εκείνη κάθε επικοινωνία διακόπηκε, χωρίς ο πιλότος να αναφέρει τίποτα για τεχνικό πρόβλημα ή βλάβη.

Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Κοζάνης μία νωρίτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες επέβαινε ένα άτομο, Ιρακινής καταγωγής, εκπαιδευόμενος της Σχολής Εγνατία Aviation, στην οποία ανήκει το αεροπλάνο.

Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της αργά το απόγευμα αναφέρει: «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το αεροσκάφος υπό νηολόγηση SXABP που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Κοζάνης στις 11:20 τοπική ώρα, αγνοείται. Η διαδικασία έρευνας και διάσωσης έχει ενεργοποιηθεί».

Η κινητοποίηση που έγινε όταν χάθηκε το στίγμα του ελικοπτέρου ήταν μία από τις μεγαλύτερες σε τοπικό επίπεδο.

Παρόλα αυτά δεν έχει καταστεί εφικτό μέχρι τώρα να εντοπιστεί κανένα ίχνος του αεροσκάφους.via Ειδήσεις https://ift.tt/2L41n2c
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.