Ειδήσεις: Μετάλλαξη κορονοϊού και στην Ελλάδα: Αναμενόμενη εξέλιξη λένε οι επιστήμονες, ποιο το λάθος με τα τεστ

Ειδήσεις
Έκτακτες ειδήσεις τώρα από την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο- Dikaiologitika News 
Μετάλλαξη κορονοϊού και στην Ελλάδα: Αναμενόμενη εξέλιξη λένε οι επιστήμονες, ποιο το λάθος με τα τεστ
Jan 4th 2021, 09:10, by nospam@dikaiologitika.gr (Αγγελική Μαξούρη)

INTIME

Τα πρώτα κρούσματα της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού εντοπίστηκαν και στην Ελλάδα, μια εξέλιξη που σύμφωνα με τους επιστήμονες ήταν αναμενόμενη.

Η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού, που εντοπίστηκε πρόσφατα σε Βρετανία, Δανία, Ολλανδία, αλλά και νωρίτερα σε Νότια Αφρική και Αυστραλία, έχει εξαπλωθεί και εντοπιστεί σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, αλλά και στην Λατινική Αμερική (Βραζιλία).

Τα κρούσματα της μετάλλαξης του κορονοϊού στην Ελλάδα

Όπως έγραψε ήδη το Dnews χθες 3/1,  τα τέσσερα κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους, βρέθηκαν σε ταξιδιώτες από την Μεγάλη Βρετανία. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του DNEWS σε τέσσερις επιβάτες επιβεβαιώθηκε η μετάλλαξη του ιού που εντοπίστηκε στη Βρετανία, ενώ και 2 ακόμα επιβάτες που ήρθαν από την Βρετανία βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν αμέσως στις πύλες εισόδου της χώρας χωρίς να ξεφύγουν να να δημιουργηθεί μεγάλη διασπορά.

Οι ταξιδιώτες θα παραμείνουν σε καραντίνα, όπως προβλέπεται, και θα υποβληθούν εκ νέου σε τεστ κορονοϊού σε 10 ημέρες, ενώ βρίσκονται σε επιδημιολογική επιτήρηση και οι επιβάτες των πτήσεων με τις οποίες ταξίδεψαν στη χώρα μας.

Βάσει των μελετών που έχουν διεξαχθεί μεταδίδεται πιο εύκολα στα παιδιά, σε σχέση με τον κορονοϊό όπως τον γνωρίζαμε μέχρι τώρα και εκτιμάται ότι είναι τουλάχιστον 70% πιο μεταδοτικό.

Γώγος: Είναι φυσικό να υπάρχει και στην Ελλάδα η μετάλλαξη

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο Alpha, ο Χαράλαμπος Γώγος τόνισε ότι είναι αναμενόμενο να φτάσει και στη χώρα μας η συγκεκριμένη μετάλλαξη. «Ο μεταλλαγμένος ιός δεν πρόκειται να έχει σύνορα, με τις μετακινήσεις που γίνονται από τη μια χώρα στην άλλη θα έχουμε σίγουρα κρούσματα μεταλλαγμένου ιού σε όλη την Ευρώπη και προφανώς θα υπάρξουν και στη χώρα, μας και φαίνεται πως έχουν ήδη ανιχνευτεί τέτοιου είδους στελέχη» είπε χαρακτηριστικά.

«Γι' αυτό τον λόγο υπάρχει γενικώς αυτή η επιφυλακτικότητα σε σχέση με την μεταδοτικότητα και λόγω των εορτών και λόγω της παρουσίας αυτού του ιού και στη Βρετανία υπήρχε αυτό και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και είναι πολύ φυσικό να υπάρχει και στην Ελλάδα» συμπλήρωσε.

«Δεν αλλάζει τα δεδομένα η παρουσία μετάλλαξης στη χώρα μας. Είναι κάτι αναμενόμενο. Φυσικά δεν ξέρουμε την έκταση που έχει λάβει. Εμείς πρέπει να δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα, δηλαδή ποια είναι η διασπορά και ποια ήταν η επίδραση της κινητικότητας και αυτό μπορεί να έχει συνέπειες στις καταγραφές των παραμέτρων της επιδημιολογικές» κατέληξε ο καθηγητής.

Λινού: Δεν γίνονται αρκετοί έλεγχοι, είναι λάθος να μην γίνεται τεστ μετά την καραντίνα

Για τη μετάλλαξη ιού και το πώς έφτασε στην Ελλάδα η κ. Λινού μεταξύ άλλων δήλωσε πως δεν γίνονται αρκετοί έλεγχοι, αλλά και πως είναι λάθος το ότι δεν υπάρχει τεστ μετά την καραντίνα, όπως επίσης ότι τα μέτρα θα πρέπει να γίνουν πιο αυστηρά, αλλά και εμείς οι ίδιοι θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε γύρω από την προστασία μας απέναντι στον κορονοϊό.

Δήλωσε πως τα παιδιά πάνω από την ηλικία των 15 ετών κολλάνε ο ίδιο εύκολα όσο οι ενήλικες, ενώ γύρω από το άνοιγμα των σχολείων υπογράμμισε πως το ζήτημα αποτελεί γρίφο, καθώς θα πρέπει να υπάρχει εγγυημένη ασφάλεια

Ανησυχούν οι Ευρωπαίοι για την μετάλλαξη του κορονοϊού

Οι επιστήμονες πάντως παρουσιάζουν ως ένα αναμενόμενο γεγονός την μετάλλαξη του κορονοϊού σημειώνοντας πως δεν είναι πιο επικίνδυνη από τον ίδιο τον ιό, αλλά την ίδια ώρα αρκετές χώρες εκφράζουν ανησυχίες για το γεγονός ότι εξαπλώνεται γρήγορα. Μάλιστα, ο μεταλλαγμένος ιός έφτασε μέχρι την Βραζιλία, αλλά και την Κίνα, ενώ στη Δανία έχει εξαπλωθεί σημαντικά. Παράλληλα, κρούσματα εμφανίστηκαν και στην Γαλλία, την Ισπανία, το Ισραήλ, την Ινδία, την Γερμανία και άλλες χώρες. Διαφορετική μετάλλαξη του κορωνοϊού έχει εντοπιστεί και στην Ιταλία, η οποία εντοπίστηκε στην περιοχή της Μπρέσια.

Μια εξέλιξη μάλλον αναμενόμενη, όπως τονίζουν και οι λοιμωξιολόγοι, καθώς η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, που εντοπίστηκε πρόσφατα σε Βρετανία, Δανία, Ολλανδία, αλλά και νωρίτερα σε Νότια Αφρική και Αυστραλία, έχει εξαπλωθεί και εντοπιστεί σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, αλλά και στην Λατινική Αμερική (Βραζιλία).

Media files:
c64db3e4a1648c948a51a41aa4a35b99_XL.jpg (image/jpeg, 0.2 MB)
You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com. By using Blogtrottr, you agree to our policies, terms and conditions.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions.
Από το Blogger.