Σκυλακάκης: Τα δημόσια οικονομικά μας επιτρέπουν να πάρουμε μέτρα για όσους έχουν πληγεί

Σκυλακάκης: Τα δημόσια οικονομικά μας επιτρέπουν να πάρουμε μέτρα για όσους έχουν πληγεί

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη ο λόγος για τον οποίο η μία στις δύο επιχειρήσεις που μένουν εκτός της επιστρεπτέας προκαταβολής οφείλεται στο γεγονός ότι σημειώθηκε αύξηση στον τζίρο τους.

Συγκεκριμένα, από τις 730.000 αιτήσεις, οι 260.000 είχαν αύξηση τζίρου μέσα στο τετράμηνο. τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ των άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σε εκπομπή στο «Mega».

Και πρόσθεσε ακόμη ότι σ΄αυτές που ήταν κλειστές δίνεται ένα ελάχιστο ποσό, καθώς επίσης διατηρούνται και τα άλλα μέτρα, αναστολές και ενοίκια, ώστε να διευκολυνθούν. Τόνισε χαρακτηριστικά πως τα δημόσια οικονομικά δεν είναι απεριόριστα και πως οι επόμενοι δυο μήνες θα είναι πολύ κρίσιμοι.

Και γι' αυτό, έκανε έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους όσο το δυνατόν περισσότερο και να φοράνε πάντα μάσκα.

Αναφορικά με το επίδομα θέρμανσης υποστήριξε πως όσοι έχασαν την προθεσμία υποβολής των πιστοποιητικών τους, δίνεται η δυνατότητα μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου να καταθέσουν και τα υπόλοιπα τιμολόγια ώστε να γίνει η πληρωμή.

Ενώ για τις φορολογικές δηλώσεις είπε ότι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η συμπλήρωση και κατάθεση αυτών, θα εξετασθεί σε μεταγενέστερο χρόνο όταν η εικόνα για την εξέλιξη της πανδημίας και τον τουρισμό θα είναι πιο ξεκάθαρη.

«Κάποιες προσαρμογές πρέπει να γίνουν, αλλά πολύ προσεκτικές και θα αφορούν αυτούς που πράγματι έχουν πληγεί», είπε και πρόσθεσε πως «τα δημόσια οικονομικά μας επιτρέπουν να πάρουμε μέτρα για όσους έχουν πληγεί».



via Ειδήσεις https://ift.tt/39znQhb
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη