Ειδήσεις: Διάγγελμα Μπάιντεν στον αμερικανικό λάο: Η δημοκρατία δέχεται επίθεση

Ειδήσεις
Έκτακτες ειδήσεις τώρα από την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο - Dikaiologitika News 
Διάγγελμα Μπάιντεν στον αμερικανικό λάο: Η δημοκρατία δέχεται επίθεση
Jan 6th 2021, 21:07, by nospam@dikaiologitika.gr (Μαλλιαρού Άννα)

Διάγγελμα Μπάιντεν στον αμερικανικό λάο: Η δημοκρατία δέχεται επίθεση

Μήνυμα προς τους διαδηλωτές που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, αλλά και τον λαό των ΗΠΑ απήυθυνε ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, με στόχο να κατευνάσει τα πνεύματα και να περιοριστούν τα επεισόδια.

Ο Τζο Μπάιντεν μίλησε για επίθεση εναντίον της δημοκρατίας, από έναν όχλο που θέλει να καταλύσει την δημοκρατία. Κάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ να βγει στην τηλεόραση και να ζητήσει να σταματήσει αυτή η τρέλα.

Η αμερικανική Δημοκρατία δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση, είπε.

«Καλώ αυτό τον όχλο να αποχωρήσει και να επιτρέψει στη δημοκρατία να προχωρήσει. Οι λέξεις ενός προέδρου έχουν σημασία, ανεξάρτητα πόσο καλός ή κακός είναι. Καλώ τον Τραμπ να βγει στην τηλεόραση, να υπερασπιστεί το Σύνταγμα και να απαιτήσει να λήξει αυτή η εισβολή» συνέχισε ο Μπάιντεν. «Η απειλή των εκλεγμένων δεν είναι διαδήλωση είναι αναταραχή. Ο κόσμος παρακολουθεί. Είμαι σοκαρισμένος και θλιμμένος με όσα βλέπω» συνέχισε.

Όπως είπε, τα επεισόδια σήμερα μας θυμίζουν πως η δημοκρατία είναι ευαίσθητη, για να την διατηρήσει κανείς χρειάζονται ηγέτες που δεν είναι αφοσιωμένοι στο κυνήγι της εξουσίας με κάθε κόστος, αλλά στο κοινό καλό. Να θυμίσουμε πως ο Ντόναλντ Τραμπ απηύθηνε έκκληση για αποφυγή βίας, αλλά δεν ζήτησε από τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν.

Νωρίτερα, δεκάδες οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, αφού έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, με συνέπεια να διακοπεί η συνεδρίαση του Κογκρέσου για την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος και να φυγαδευτούν οι βουλευτές, ανάμεσά τους ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και η εκλεγμένη αντιπρόεδρος Κάμαρα Χάρις.

Ακολούθησαν εικόνες χάους με πληροφορίες από τα ξένα δίκτυα να κάνουν λόγο για μια γυναίκα σε κρίσιμη κατάσταση μετά από πυροβολισμό στο στήθος.

Media files:
98ad31318535d9a1d04aaaf35fdd13ea_XL.jpg (image/jpeg, 0.1 MB)
You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com. By using Blogtrottr, you agree to our policies, terms and conditions.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions.
Από το Blogger.