Ειδήσεις: Στα αζήτητα πάνω από τα μισά εμβόλια στις ΗΠΑ

Ειδήσεις
Έκτακτες ειδήσεις τώρα από την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο - Dikaiologitika News 
Στα αζήτητα πάνω από τα μισά εμβόλια στις ΗΠΑ
Jan 5th 2021, 09:45, by nospam@dikaiologitika.gr (Γιώργος Παπαϊωάννου)

Στα αζήτητα πάνω από τα μισά εμβόλια στις ΗΠΑ

Εκατομμύρια εμβόλια κορονοϊού που έχουν αποσταλεί στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, ανέφεραν αξιωματούχοι υγείας των ΗΠΑ τη Δευτέρα, καθώς οι κυβερνήτες της Νέας Υόρκης και της Φλόριντα δεσμεύτηκαν να τιμωρήσουν τα νοσοκομεία που αποτυγχάνουν να χορηγήσουν τα εμβόλια.

Στη Νέα Υόρκη, τα νοσοκομεία πρέπει να χορηγούν εμβόλια εντός μιας εβδομάδας από τη λήψη τους. Διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν πρόστιμο και μείωση των μελλοντικών προμηθειών, δήλωσε ο κυβερνήτης Andrew Cuomo

«Δεν θέλω το εμβόλιο σε ψυγείο ή καταψύκτη, το θέλω στο χέρι κάποιου», είπε ο κυβερνήτης. «Εάν δεν εκτελείτε αυτήν τη λειτουργία, εγείρονται ερωτήματα σχετικά με τη λειτουργική απόδοση του νοσοκομείου».

Τα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης στο σύνολό τους έχουν χορηγήσει λιγότερες από τις μισές δόσεις που τους έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα, αλλά η απόδοση ποικίλλει από μια ομάδα νοσοκομείων σε άλλη, δήλωσε ο Cuomo. Το σύστημα NYC Health + Hospitals, το κύριο δίκτυο δημόσιων νοσοκομείων της πόλης, χορήγησε μόνο το 31% των εμβολίων που πήρε, σε σύγκριση με το 99% για μερικά ιδιωτικά νοσοκομεία στην πολιτεία.

Τα αμείλικτα νούμερα - Πόσα εμβόλια μένουν στα ράφια στις ΗΠΑ

Media files:
db150f40799a76be483bdc36cb7c5866_XL.jpg (image/jpeg, 0.1 MB)
You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com. By using Blogtrottr, you agree to our policies, terms and conditions.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions.
Από το Blogger.