Ειδήσεις: H Eυρώπη κινδυνεύει να ξεμείνει από εμβόλια στη μάχη κατά του κορονοϊού

Ειδήσεις
Έκτακτες ειδήσεις τώρα από την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο- Dikaiologitika News 
H Eυρώπη κινδυνεύει να ξεμείνει από εμβόλια στη μάχη κατά του κορονοϊού
Jan 2nd 2021, 08:02, by nospam@dikaiologitika.gr (Γεωργία Καλαντζή)

H Eυρώπη κινδυνεύει να ξεμείνει από εμβόλια στη μάχη κατά του κορονοϊού

H Eυρώπη κινδυνεύει να ξεμείνει από εμβόλια στη μάχη κατά του κορονοϊού, που περίμενε όλος ο κόσμος για να φύγει από τον εφιάλτη της πανδημίας.

Η χθεσινή ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου της BioNTech, που συνεργάζεται με την Pfizer, Ουγούρ Σαχίν ότι ενδέχεται να υπάρξουν κενά στις παραδόσεις μέχρι να αρχίσουν να διανέμονται και άλλα εμβόλια, ενέτειναν τις ανησυχίες για καθυστερήσεις στο πρόγραμμα των εμβολιασμών, που έχει ξεκινήσει σε δεκάδες χώρες του πλανήτη και τους φόβους ότι η Ευρώπη παρήγγειλε λιγότερα εμβόλια σε σχέση με όσα χρειάζονται τα 27 κράτη – μέλη της, όταν Βρετανία και ΗΠΑ αγόρασαν ικανές δόσεις για τον εμβολιασμό των κατοίκων τους.

Προ ημερών εκπρόσωπος της Κομισιόν ανακοίνωσε ότι η διανομή της αρχικής ποσότητας των 200 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου κατά της Covid-19 των Pfizer and BioNTech στην ΕΕ θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο, φουντώνοντας ακόμη περισσότερο την ανησυχία, ενώ απαντώντας στις επικρίσεις για ελλιπείς παραγγελίες, υποστήριξε ότι ουδείς γνώριζε προ μηνών ποια εμβόλια θα εγκριθούν, λόγος για τον οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έσπευσε να προβεί σε συμφωνίες με διάφορες εταιρείες, αντί να παραγγείλει μεγάλες ποσότητες από μία μόνο.

Ήδη αρκετές χώρες φρενάρουν το πρόγραμμα εμβολιασμού με τη δεύτερη δόση, όπως η Βρετανία, όπου καλπάζει το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού και χρειάζονται πάνω από δύο εκατομμύρια εμβολιασμοί εβδομαδιαίως για να αποφευχθεί ένα τρίτο κύμα της πανδημίας.

Οι βρετανικές Αρχές αποβλέπουν στη χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου σε όσο το δυνατόν περισσότερα από τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, ενώ στηρίζουν πολλές ελπίδες στο εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca, η διανομή του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου.

Ανησυχία για τις καθυστερήσεις επικρατεί και στη Γερμανία για το πρόγραμμα των εμβολιασμών, αλλά και στις ΗΠΑ καθώς μέχρι προχθές μόλις 2,8 εκατομμύρια Αμερικανοί είχαν λάβει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, με αποτέλεσμα η χώρα να απέχει πολύ από τον στόχο που είχε θέσει η κυβέρνηση Τραμπ για τον εμβολιασμό 20 εκατομμυρίων ανθρώπων τον Δεκέμβριο.

Media files:
82500d029acb36710cdd49e4d072e95c_XL.jpg (image/jpeg, 0.1 MB)
You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com. By using Blogtrottr, you agree to our policies, terms and conditions.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions.
Από το Blogger.