Ειδήσεις: Τεράστιες ουρές εκπαιδευτικών για rapid test στην Καλαμαριά, λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων

Ειδήσεις
Έκτακτες ειδήσεις τώρα από την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο - Dikaiologitika News 
Τεράστιες ουρές εκπαιδευτικών για rapid test στην Καλαμαριά, λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων
Jan 7th 2021, 10:04, by nospam@dikaiologitika.gr (Γεωργία Μισεμικέ)

Τεράστιες ουρές εκπαιδευτικών για rapid test στην Καλαμαριά, λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών της Καλαμαριάς για να υποβληθούν σε rapid test ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου, καθώς από νωρίς το πρωί δεκάδες καθηγητές έχουν σχηματίσει τεράστιες ουρές έξω από δημοτικά του δήμου.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δυο Φύλλων του δήμου Καλαμαριάς Ντόντη-Μπανιώρα, και του Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης κ. Γιαννακού, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ έλαβαν την πρωτοβουλία να διενεργηθούν rapid test σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή σε δύο δημοτικά σχολεία: στο 2ο και 11ο δημοτικό, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, βρεφονηπιοκόμοι και το βοηθητικό προσωπικό των εκπαιδευτικών δομών της Καλαμαριάς ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη στην πρωτοβουλία του δήμου και από το πρωί της Πέμπτης συρρέουν κατά δεκάδες στα δημοτικά και στήνονται στη σειρά προκειμένου να υποβληθούν σε rapid-test αντιγόνου προκειμένου να είναι ασφαλής η έναρξη των μαθημάτων την ερχόμενη Δευτέρα.

Στο 11ο δημοτικό Καλαμαριάς βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Παιδείας-Αθλητισμού- Πολιτισμού-Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης Γιαννακός Αθανάσιος και τόνισε στο ThessToday.gr ο δήμος είναι απόλυτα προετοιμασμένος ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων, βασισμένο στο τρίπτυχο: πρόβλεψη, πρόληψη, προστασία. «Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ανοίξουμε τα σχολεία με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και αυτό κάνουμε.

Ο δήμος Καλαμαριάς είναι απόλυτα προετοιμασμένος και βλέπετε και την άμεση αντίδραση που έχουμε με τη διενέργεια των rapid test. Λειτουργούμε με βάση ένα τρίπτυχο που έχουμε βάλει από την αρχή πανδημίας: πρόβλεψη, πρόληψη και προστασία γιατί θέλουμε να προβλέπουμε τις εξελίξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακός.

«Θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία γιατί κουραστήκαμε στο σπίτι αλλά είναι ριψοκίνδυνο και δεν συμφωνούμε», τόνισε στο ThessToday.gr η υπεύθυνη σε βρεφικό σταθμό στην Καλαμαριά Κουτσουγιάννη Σοφία, ενώ πρόσθεσε: «Είναι μεγάλο το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών για τη διενέργεια των rapid test, το 90% των εκπαιδευτικών των δομών του Δήμου συμμετέχει αλλά υπάρχει και ένα 10% που δεν θέλει να κάνουν καν το τεστ γιατί φοβάται τη διασπορά του ιού με την επαναλειτουργία των σχολείων», πρόσθεσε.

Να σημειωθεί ότι παρών στο 11ο δημοτικό Καλαμαριάς ήταν και η Προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δάλιου Δήμητρα.

Media files:
72cd415973b7363b4711a045db16f953_XL.jpg (image/jpeg, 0.2 MB)
You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com. By using Blogtrottr, you agree to our policies, terms and conditions.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions.
Από το Blogger.