Δημήτρης Κουφοντίνας: Φόβοι για τρομοκρατικές επιθέσεις, υπό την αυστηρή προστασία της ΕΛΑΣ 1.000 πιθανοί στόχοι

Δημήτρης Κουφοντίνας: Φόβοι για τρομοκρατικές επιθέσεις, υπό την αυστηρή προστασία της ΕΛΑΣ 1.000 πιθανοί στόχοι

Τουλάχιστον 1.000 είναι οι πολιτικοί, δικαστικοί, διπλωματικοί και αστυνομικοί στόχοι οι οποίοι τελούν υπό την αυστηρή προστασία της ΕΛ.ΑΣ. αυτές τις ημέρες, καθώς από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να υπάρξουν καταδρομικές ή ένοπλες επιθέσεις από πρόσωπα που συμπαραστέκονται στον απεργό πείνας και καταδικασμένο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η Ελληνική Αστυνομία εκτιμά ότι είναι πολύ πιθανόν να επιχειρηθούν βίαιες ενέργειες όχι μόνο εντός Αθηνών αλλά και εκτός του νομού, γι' αυτό και έχουν σταλεί οι σχετικές οδηγίες από το Αρχηγείο σε ολόκληρη την επικράτεια και σε μεγάλες πόλεις όπως είναι η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα.

Παράλληλα, εξετάζεται ενδελεχώς το κείμενο ανάληψης ευθύνης των εμπρηστικών επιθέσεων στα σπίτια δύο στελεχών των αρχών ασφαλείας, στις περιοχές του Βύρωνα και των Άνω Πατησίων.

Στο συγκεκριμένο κείμενο, το οποίο υπογράφεται από τους Πυρήνες Άμεσης Δράσης και τους Πυρήνες Αντιαναρχικής Βίας, αναφέρεται πως «ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι η απτή απόδειξη πως όσοι βρίσκονται στην εξουσία δεν κατέχουν το μονοπώλιο στη βία. Ένας αγωνιστής που έμπρακτα σπάει τα τερατώδη αφηγήματά τους, αναδεικνύοντας με το όπλο στο χέρι πως ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός και πως ο κόσμος αυτός αναβλύζει από την ψυχή όσων αγωνίζονται και ματώνουν για την ανάδυσή του.

Ο κομμουνιστής επαναστάτης Δημήτρης Κουφοντίνας, μέσω της απεργίας πείνας από 8/1, έχει αποτελέσει τον πυροκροτητή μιας ευρύτερης κινηματικής αναζωπύρωσης. Το σώμα του έχει αποτελέσει το κατώφλι του πολέμου δύο κόσμων, το σημείο της κατανόησης πως εδώ και τώρα είναι ο τόπος και η στιγμή για την ανάδυση μιας μακροπρόθεσμης πολιτικοστρατιωτικής στρατηγικής με ορίζοντα την ευθεία αντιπαράθεση με τον κόσμο του κεφαλαίου και της εξουσίας. Εμείς είμαστε στρατευμένοι σε αυτόν. Αν πάθει το ο,τιδήποτε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, αυτή θα είναι μόνο η αρχή».

Οι αρχές εξετάζουν και μια παραπλήσια απειλή, του μέλους του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκου Μαζιώτη. Σε αυτή αναφέρεται:

«Η εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας για αναγκαστική σίτιση του συντρόφου απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα είναι ένα γεγονός αναβάθμισης της κρατικής καταστολής απέναντι στους πολιτικούς αντιπάλους του καθεστώτος.

Το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση για το σύστημα δεν είναι η ζωή του συντρόφου Δημήτρη Κουφοντίνα αλλά το πολιτικό κόστος του θανάτου λόγω της απεργίας πείνας. Οι γιατροί του νοσοκομείου της Λαμίας οφείλουν να μην υπακούσουν την εισαγγελική εντολή και να μη μετατραπούν σε βασανιστές και όργανα της κρατικής καταστολής».



via Ειδήσεις https://ift.tt/3q5vntf
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη