Στα ύψη τα κρούσματα και σήμερα, ξεπέρασαν ήδη τα 1200

Στα ύψη τα κρούσματα και σήμερα, ξεπέρασαν ήδη τα 1200

Ξεπερνούν ήδη τα 1.200 τα κρούσματα της τελευταίας ημέρας. Το ΕΣΥ ασφυκτιά καθώς δέχεται αφόρητη πίεση με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων. Με τέτοια αύξηση και με τα νούμερα να μην «λένε» να πέσουν, η παράταση του lockdown ήταν αναμενόμενη. 

Η παράταση για ακόμα 2 εβδομάδες του lockdown στην Αττική είναι σίγουρη, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων είναι ραγδαία, και ήδη σύμφωνα με πληροφορίες οι νέες μολύνσεις αγγίζουν από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης τα 1200.

Παράταση του lockdown προανήγγειλε ο Μητσοτάκης, στις καλένδες το άνοιγμα της αγοράς από 1η Μαρτίου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Υπουργικό Συμβούλιο, προανήγγειλε την παράταση του lockdown, καθώς αναφέρθηκε στην απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ιδιαίτερα στην Αττική, τονίζοντας ότι «εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας, πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών, να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου».

Στην απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου

Η χτεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ έφερε μούδιασμα σε κυβερνητικά στελέχη και επιστήμονες.

Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα το lockdown θα παραταθεί για μία εβδομάδα ενώ το άνοιγμα του λιανεμπορίου μετατίθεται σε δύο εβδομάδαδες από τώρα και βλέπουμε.

Η εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων μηδένισε τις προσδοκίες κυβερνητικών στελεχών για πρόωρο άνοιγμα της αγοράς. Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας χτες σε ραδιόφωνο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νωρίτερο άνοιγμα της αγοράς ωστόσο, λογάριαζε χωρίς τον ΕΟΔΥ.

Η αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων καθώς επίσης και τα 1047 κρούσματα στην Αττική φρενάρουν κάθε προσδοκία της κυβέρνησης για σταδιακή άρση του lockdown και μάλιστα κάνουν επιτακτική την ανάγκη για παράτασή του για τουλάχιστον μίας εβδομάδας.

Για πρώτη φορά την φετινή χρονιά ο αριθμός των κρουσμάτων κινείται σε τόσο υψηλά νούμερα, δημιουργώντας προβληματισμό και ανησυχία για την πορεία της πανδημίας

Η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της Αττικής είναι πολύ μεγάλη, οι κλίνες covid19 έχουν αρχίζει να γεμίζουν ασφυκτικά και οι ΜΕΘ που έχουν διατεθεί για τους ασθενείς με κορονοϊό έχουν σχεδόν γεμίσει.

Παράταση lockdown έως τις 15 Μαρτίου

Την ίδια ώρα, όλο και περισσότεροι ειδικοί μιλούν για παράταση του lockdown για 2 εβδομάδες.

Μετά τον καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης αλλά και την καθηγήτρια επιδημιολογίας της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών που υποστήριξαν ανοιχτά την παράταση του lockdown και την παράλληλη εφαρμογή πιο που θα διοχετεύουν τη δραστηριότητα των πολιτών σε πιο στοχευμένες δραστηριότητες και ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, είπε ότι ναι μεν έχουν δει τις τελευταίες τρεις ημέρες μια μικρή ύφεση στα λύματα αλλά το ιικό φορτίο του κορονοϊού δεν μειώνεται, οπότε θα χρειαστεί παράταση των μέτρων μέχρι σίγουρα.

«Πρέπει να πέσουν δείκτες όπως οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και η ύφεση στις ΜΕΘ», είπε χαρακτηριστικά.

Την Παρασκευή ο οδικός χάρτης

Όπως κάθε Παρασκευή αναμένεται συνεδριάσουν οι λοιμωξιολόγοι με την εισήγησή τους να είναι η παράταση των περιορισμών για μία εβδομάδα σε πρώτη φάση.

Εκτιμάται ότι αν τηρηθούν αυστηρά τα υφιστάμενα μέτρα υπάρχει δυνατότητα αποκλιμάκωσης του αριθμού των κρουσμάτων, γεγονός που θα δώσει περιθώρια και στο σύστημα υγείας.

Την Παρασκευή ενδεχομένως γίνουμε σοφότεροι για το άνοιγμα της αγοράς.

Οι εκτιμήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι στο πεδίο της πανδημίας είναι συνεχείς με την κυβέρνηση να επιθυμεί διακαώς το άνοιγμα των σχολείων τις επόμενες μέρες.

Παράλληλα, επιθυμία πολλών στελεχών είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου τις 8/3 ωστόσο, αυτό θα φανεί τα επόμενα 24ωρα με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.via Ειδήσεις https://ift.tt/3aTCikV
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.