Δολοφονία Μένη Κουμανταρέα: Στις 18 Μαρτίου η απόφαση του Εφετείου

sansimera.gr

Ο κορονοιός «χτύπησε» τη δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα. Ο συγγραφέας βρέθηκε νεκρός τον Δεκέμβριο του 2014 μέσα στο σπίτι του στην Κυψέλη. Η εκφώνηση της ετυμηγορίας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, αναβλήθηκε για τις 18 Μαρτίου καθώς ένας από τους κατηγορούμενους δεν μετήχθη στο δικαστήριο αφού, όπως έγινε γνωστό,νοσεί με κορονοιό.

Σε πρώτο βαθμό οι δυο Ρουμάνοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση έχουν καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη.

Επιπλέον, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έχει επιβάλλει ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στον καθένα από τους κατηγορούμενους για το αδίκημα της απόπειρας ληστείας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δυο άνδρες δολοφόνησαν τον Μένη Κουμανταρέα επειδή αρνήθηκε να τους δώσει χρήματα.

Φίλος του Koυμπανταρέα: «Έδινε χρήματα σε διάφορα πρόσωπα γιατί ένιωθε πως έπρεπε να βοηθήσει».

Την πεποίθηση του πως οι δυο κατηγορούμενοι για την δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα είχαν σχεδιάσει τον φόνο είχε εκφράσει ο φίλος και συνεργάτης του άτυχου συγγραφέα καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

«Δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα» κατέθεσε ο μάρτυρας, ωστόσο, αναφερόμενος στον έναν από τους κατηγορούμενους με τον οποίο, όπως είπε, το θύμα είχε στενή προσωπική σχέση πάνω από 10 χρόνια και τον ενίσχυε οικονομικά, υπογράμμισε πως περίμενε με τον συγκατηγορούμενό του τέσσερις ώρες στο ισόγειο της πολυκατοικίας για να γυρίσει ο Μένης Κουμανταρέας.

«Σημαίνει ότι το είχαν υπολογίσει. Οι δυο κατηγορούμενοι συναντήθηκαν και σχεδίασαν πως θα επιτεθούν….» περιέγραψε ο μάρτυρας προκαλώντας την αντίδραση της υπεράσπισης που τον κατηγόρησε ότι πέφτει σε αντιφάσεις.

Άλλωστε, οι δυο νεαροί κατηγορούμενοι, Ρουμανικής καταγωγής, με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, μέσω των συνηγόρων τους, αρνήθηκαν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας του συγγραφέα με τον πρώτο μάλιστα να επικαλείται την έλλειψη δείγματος dna στη σκηνή του εγκλήματος.

Ο μάρτυρας, θεατρολόγος στο επάγγελμα, περιέγραψε τον άτυχο συγγραφέα ως έναν άνθρωπο, καλοπροαίρετο που «έδινε χρήματα σε διάφορα πρόσωπα γιατί ένιωθε πως ο ίδιος ήταν ευνοημένος και έπρεπε να βοηθήσει». Περιγράφοντας δε το είδος της
σχέσης που είχε ο ένας κατηγορούμενος με το θύμα δεδομένης της διαφοράς ηλικίας, ανέφερε πως «ο Κουμανταρέας ήταν γκέι. Είχαν σχέση όχι μόνο σεξουαλική – ερωτική αλλά και πνευματική. Του έδινε χρήματα όταν τον συναντούσε.

Ο κατηγορούμενος εξομολογούνταν στο Μένη τα προβλήματά του. Νομίζω ότι είχε γνωρίσει και την αδελφή του. Ο Μένης το 2010 είχε χάσει τη γυναίκα του….».

«Του ζητούσαν χρήματα συνέχεια»

Συνεχίζοντας την κατάθεση του υποστήριξε πως μεταξύ κατηγορούμενου και θύματος υπήρχαν κάποιες εντάσεις για τις οποίες, ωστόσο, δεν γνώριζε που οφείλονταν. «Ο Μένης μου είχε πει ότι του τηλεφωνούσε ο κατηγορούμενος συνέχεια και του ζητούσε χρήματα και πως δεν ήξερε τι να κάνει. Του είπα να σταματήσει να τον συναντά» τόνισε και περιέγραψε με λεπτομέρειες πως εκείνο το βράδυ αναζήτησε τον λογοτέχνη τον οποίο τον εντόπισε μαζί με την ανιψιά του «στο κρεβάτι νεκρό ανάσκελα, είχε αίματα στο πρόσωπο, στα χέρια …»

Εισαγγελέας: Ο κατηγορούμενος ήξερε ότι το θύμα έβλεπε κι άλλους αλλοδαπούς;

Μάρτυρας: Ναι το γνώριζε ότι έδινε και σε άλλους χρήματα. Γνώριζα πως είχε χρήματα στο σπίτι αλλά δεν ξέρω πόσα, τα χρειαζόταν για τις θεραπείες του.

Ολοκληρώνοντας την κατάθεσή του ο μάρτυρας ανέφερε πως δεν μπορούσε να φανταστεί πως ο πρώτος κατηγορούμενος, τον οποίο γνώριζε και ο ίδιος, θα έφτανε στο σημείο, όχι να σκοτώσει, όπως είπε, αλλά ακόμη και να σπρώξει έναν άνθρωπο στα 83 του, έναν άνθρωπος ο οποίος τον είχε βοηθήσει τόσες πολλές φορές.

Η δίκη των δυο κατηγορουμένων, που πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και τεσσάρων ετών, θα συνεχιστεί στις 5 Οκτωβρίου.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3r2e90Y
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη