1934: Δύο αθλητικές εφημερίδες "πλακώνονται" για το αν συμφιλιώθηκαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Η αλήθεια είναι ότι μας έκανε μεγάλη εντύπωση το συγκεκριμένο σκηνικό και όπως το διαβάζαμε, διαπιστώσαμε ότι αρκετά πράγματα ήταν ίδια. Ακόμα και 87 χρόνια πριν. Οι αθλητικές εφημερίδες... πλακώνονταν μεταξύ τους για θέματα της επικαιρότητας, με άρθρα μάλιστα και προκλήσεις για τα δελτία κυκλοφορίας.



Βλέπετε παραπάνω την επίθεση που κάνει η εφημερίδα "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ" στην εφημερίδα "ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ" με αφορμή ένα ρεπορτάζ της τελευταίας. Να κάνουμε τις απαραίτητες διευκρινίσεις: Εκείνη την περίοδο ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε... ανοιχτό πόλεμο με την ΕΠΟ αλλά και την ΕΠΣΠ. Η ΕΠΟ τον έχει αποβάλλει από το πρωτάθλημα, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα παίζουν διεθνείς αγώνες ενώ η ΕΠΣΠ δηλώνει ότι θα διαγράψει από τα μητρώα της τον Ολυμπιακό προκαλώντας θύελλα διαμαρτυριών! 

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού διαμαρτύρονται και στέλνουν συγκινητικές επιστολές στις εφημερίδες, ξιφουλκώντας εναντίον της ΕΠΟ και δηλώνοντας αιώνια στήριξη και αφοσίωση στην ομάδα τους. Μπορείτε να δείτε μια απ' αυτές τις επιστολές.



Μέσα σ' αυτή την ατμόσφαιρα λοιπόν η εφημερίδα ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ δημοσιεύει ρεπορτάζ αποκλειστικό περί συνάντησης των παραγόντων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού μέσω της οποίας υπήρξε συμφιλίωση ανάμεσα στα δύο σωματεία και μάλιστα αποφασίστηκε η από κοινού διοργάνωση των αγώνων του Βαλκανικού Κυπέλλου. 

Αυτό κάνει έξαλλους του συντάκτες της εφημερίδας ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ που "απαντούν" στο ρεπορτάζ της αντιπάλου και μάλιστα με πολύ μειωτικά και υποτιμητικά σχόλια. Διαψεύδει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ξεκαθαρίζει ότι αυτή η συνάντηση είχε γίνει στις 15 Οκτωβρίου (σ.σ όλα αυτά γράφτηκαν 9 Νοεμβρίου του 1934) και την οποία η εφημερίδα δεν ανέφερε επειδή δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα...

Τι "ενυπνιαζόμενη" τη χαρακτηρίζει, τι "φυλλάδα", τι προσβολές αναφέρονται μέσα, θα το διαπιστώσετε μόνοι σας. Πάντως οι συντάκτες του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είναι... έξαλλοι και δεν το κρύβουν.



Δυστυχώς δεν καταφέραμε να βρούμε τα αντίστοιχα κείμενα των ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΡΟΝΙΚΩΝ κι έτσι έχουμε μόνο τη... μία πλευρά και δε γνωρίζουμε αν υπήρξε απάντηση στην... απάντηση. Πάντως παρότι στον ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ξεκαθάρισαν στο παραπάνω ρεπορτάζ ότι δεν σκόπευαν να συνεχίσουν τις επιθέσεις στην αντίπαλη εφημερίδα κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Τρεις μέρες αργότερα ακολούθησε νέα επίθεση.

Και μάλιστα πληροφορούμαστε ότι όχι μόνο τα ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ αλλά και η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ δημοσίευσε παρόμοιο ρεπορτάζ περί συμφιλιώσεως. Κι ακολουθεί νέα επίθεση εις τας... διδύμους αθλητικάς εφημερίδας, τις "αυτάδελφες" που "με παιδικήν αφέλειαν, εκ παπαγαλικής έξεως" δημοσίευσαν τα προαναφερόμενα ρεπορτάζ.

Μάλιστα κάνει και μια αναφορά σε παλαιότερη ψευδή είδηση μιας από τις δύο αθλητικές εφημερίδες. Ότι δηλαδή είχε γράψει πως ο Ολυμπιακός θα έδινε φιλικό αγώνα με την Άμυνα Πειραιώς κάτι που ανάγκασε τους φιλάθλους να πάνε στο γήπεδο όπου κι ανακάλυψαν ότι δεν υπήρχε κανένας αγώνας. Αποτέλεσμα ήταν να εκστομίσουν ύβρεις σε βάρος της εφημερίδας!

Κι επαναλαμβάνει βέβαια ότι δεν υπήρξε καμία συμφωνία.


Και παρότι ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ είχε ξεκαθαρίσει ότι "θα σταματήσει να ασχολείται", εν τούτοις συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Νέες επιθέσεις στις εφημερίδες για το ρεπορτάζ που δημοσίευσαν. Και μάλιστα αφήνουν υπόνοιες ότι το συγκεκριμένο ρεπορτάζ παρουσιάστηκε μόνο και μόνοι επειδή οι... αντίπαλοι έβλεπαν την κυκλοφορία τους να κατακρημνίζεται! Το ρεπορτάζ είναι η συνέχεια του τίτλου στην πάνω- πάνω φωτογραφία



Την ίδια στιγμή που οι εφημερίδες... τσακώνονται για το αν συμφιλιώθηκαν ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό, πολλά σωματεία του Πειραιά δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στους "ερυθρόλευκους" και ζητούν τη διαγραφή τους από την ΕΠΣΠ.



Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να κάνει επίδειξη δύναμης, προσκαλώντας τον ΠΑΟΚ για φιλικό αγώνα στο Φάληρο. Βεβαίως είναι ξεκάθαρο ότι η εφημερίδα ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ είναι φιλικά προσκείμενη προς τους Πειραιώτες.



Σε άλλα νέα, ο Ολυμπιακός ξεκαθαρίζει στην ΕΠΣΠ ότι δεν θα παρέχει το Ποδηλατοδρόμιο (το Στάδιο "Καραϊσκάκης" δηλαδή) για αγώνες. Κι αυτό διότι μετά την αδυναμία του Εθνικού να συμβάλλει στο ενοίκιο του Σταδίου (το μίσθωναν από κοινού) ο Ολυμπιακός ήταν ο μοναδικός...κυρίαρχος του χώρου. Και συνεχίζοντας την "πολεμική" του με την ΕΠΟ και την ΕΠΣΠ έβρισκε κι αυτόν τον τρόπο.



Ο Υπουργός Παιδείας, Ιωάννης Μακρόπουλος, προσπαθεί να πετύχει τη σύγκλιση του Ολυμπιακού με την ΕΠΟ αλλά συναντά αδιαλλαξία. Πάντως η εφημερίδα προβλέπει ότι είναι πολύ πιθανή η συμφιλίωση... Βεβαίως, έτσι για την... παρέα, πετάει άλλη μια διάψευση στο ρεπορτάζ των δύο "αντιπάλων" εφημερίδων ότι δηλαδή είχε επιτευχθεί ήδη η συμφιλίωση.



Και τελικά στις 30 Νοεμβρίου η εφημερίδα ανακοινώνει με μεγάλη χαρά ότι επήλθε η οριστική συμφιλίωση (αναφέρει μάλιστα και τους όρους αυτής τους οποίους μπορειτε να διαβάσετε) και ταυτόχρονα καμαρώνει και πανηγυρίζει ότι επετεύχθη αυτό για το οποίο η ίδια πάλεψε τόσο καιρό! 



Μετά απ' όλα αυτά καταλάβατε τελικά αν τα ρεπορτάζ των δύο εφημερίδων που ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ αμφισβήτησε με έντονο τρόπο ήταν αληθή ή όχι;

Για να πω την αμαρτία μου μάλλον οι... πανηγυρίζοντες εκτέθηκαν. Ίσως κάνω και λάθος καθώς 87 χρόνια μετά δεν υπάρχει και κανείς εν ζωή προκειμένου να αναζητήσουμε το παρασκήνιο

Ακολουθήστε μας στο Facebook


from ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ https://ift.tt/2MlZWNk
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη