Κομισιόν: Τέλη 2022 θα επιστρέψει η ελληνική οικονομία στα προ πανδημίας επίπεδα

Κομισιόν: Τέλη 2022 θα επιστρέψει η ελληνική οικονομία στα προ πανδημίας επίπεδα

Από ύφεση 10 % του ΑΕΠ το 2020 η Ελλάδα θα αναπτυχθεί με ρυθμό 3,5% του ΑΕΠ φέτος και με 6% το 2022.

Στο τέλος του 2022 μεταφέρουν οι χειμερινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την επαναφορά της ελληνικής οικονομίας στα επίπεδα του 2019, εκτιμώντας ότι από ύφεση 10 % του ΑΕΠ το 2020 η Ελλάδα θα αναπτυχθεί με ρυθμό 3,5% του ΑΕΠ φέτος και με 6% το 2022.

Υπενθυμίζεται ότι στις Φθινοπωρινές προβλέψεις του Νοεμβρίου πριν επιβληθεί το δεύτερο lockdown στην οικονομία η ΕΕ προέβλεπε ύφεση 9% του ΑΕΠ για το 2020 και ανάπτυξη 5% του ΑΕΠ φέτος και 3,5% το 2022.

Σε ειδικό κομμάτι της έκθεσης η ΕΕ βάζει την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις σε ό,τι αφορά τις απώλειες του τουρισμού, με 73% μείωση στο σύνολο των διανυκτερεύσεων και 77% μείωση διανυκτερεύσων από ξένους τουρίστες.

Οι τομείς που θα στηρίξουν την ανάπτυξη, σύμφωνα με την ΕΕ, θα είναι η ιδιωτική κατανάλωση και η καλή πορεία των εξαγωγών. Μετά την επιτάχυνση των εμβολιασμών η Ελλάδα αναμένεται να ανακτήσει ένα μέρος της τουριστικής της κίνησης αλλά όχι και το σύνολο των τουριστών που είχε το 2019.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3desKSL
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη