Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι και οι 31 συλληφθέντες για την κατάληψη και τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι και οι 31 συλληφθέντες για την κατάληψη και τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Ελεύθεροι αφέθηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου παραπέμφθηκαν να δικαστούν, οι 31 συλληφθέντες για την κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ και τα επεισόδια και ακολούθησαν ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικές δυνάμεις που κλήθηκαν να εκκενώσουν τον χώρο.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά τους για χορήγηση ολιγοήμερης αναβολής, όπως ορίζει η ποινική δικονομία, και κατόπιν αυτού ήρε την κράτησή τους. Η αναβολή δόθηκε για την Πέμπτη 25/2, αλλά λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στα δικαστήρια για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, η υπόθεση, σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, θα αποσυρθεί και θα οριστεί νέα δικάσιμος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι 16 άνδρες και 15 γυναίκες, ηλικίας από 19 έως 29 ετών. Νωρίτερα, η εισαγγελέας ποινικής δίωξης απήγγειλε εις βάρος τους κατηγορίες -κατά περίπτωση- για:

  • διατάραξη λειτουργίας υπηρεσιών,
  • παράνομη βία,
  • φθορά ξένης ιδιοκτησίας,
  • απόπειρα σωματικής βλάβης,
  • απείθεια,
  • βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων (αντίσταση),
  • παράβαση του νόμου περί όπλων διότι κάποιοι κρατούσαν αντικείμενα, όπως κοντάρια κ.ά.

Όλες οι παραπάνω πράξεις διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.

Η εξέλιξη της άρσης της κράτησης έγινε δεκτή με συνθήματα και χειροκροτήματα από τους φοιτητές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, έχοντας πραγματοποιήσει νωρίτερα πορεία στο κέντρο της πόλης με αφετηρία το ΑΠΘ.

Οι διαδηλωτές, μετά την αποχώρηση των συλληφθέντων, αποχώρησαν από τα δικαστήρια, ενώ από νωρίς ήταν αισθητή η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων μέσα κι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3qOhlgv
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη