ΠΑΟΚ - Λαμία 5-2

O κεφάτος και χορταστικός ΠΑΟΚ... τσέκαρε από τον πρώτο αγώνα το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, αφού το 5-2 επί της (μαχητικής για ένα ημίχρονο) Λαμίας στην Τούμπα κάνει την ρεβάνς διαδικαστική. 2 γκολ ο Τζόλης, από ένα οι Σβαμπ, Ροντρίγκο και Κρμέντσικ.

Ο Γκαρσία αυτή τη φορά επέλεξε στο «4-2-3-1» να έχει έναν καθαρό αμυντικό μέσο (εξάρι), δίνοντας φανέλα βασικού στον Χάρη Τσιγγάρα, ενώ με τη μεταφορά του Αντρέ Βιεϊρίνια στο αριστερό άκρο της άμυνας, επιδίωξε να διορθώσει άλλη μια δεδομένη αδυναμία της ομάδας του.

Επιθετικά ο ΠΑΟΚ βρήκε ένα γρήγορο γκολ από τον πρώτο του σκόρερ στο θεσμό, τον Χρήστο Τζόλη, με τον 19χρονο επιθετικό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα (6’) με κεφαλιά, φτάνοντας τα τέσσερα τέρματα στη διοργάνωση. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Στέφαν Σβαμπ έβαλε εκ νέου μπροστά τους «ασπρόμαυρους», όμως, για ένα ακόμα ματς οι  παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία έβγαλαν στο χορτάρι πολλές από τις  αμυντικές αδυναμίες τους. Απόδειξη; Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν οι παίκτες του (δεν πήγε κανείς στο πρώτο δοκάρι) στο 11ο λεπτό όταν ο Αντέτζο ισοφάρισε σε 1-1.  

Αυτό ήταν το δεύτερο μόλις γκολ της Λαμίας σε δέκα αναμετρήσεις (πρωτάθλημα-κύπελλο) απέναντι στον ΠΑΟΚ και το πρώτο μετά από 36 χρόνια και το εντυπωσιακό 1-9 του «Δικεφάλου» για το Κύπελλο Ελλάδας.  

Η Λαμία πήρε… φόρα και στη δεύτερη στημένη μπάλα (24’) βρήκε ξανά τον τρόπο να σκοράρει. Η δεύτερη απόδειξη της τραγικής αμυντικής συμπεριφοράς των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, με τον Μπεχαράνο να στέλνει ανενόχλητος την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη.

Ο Ουάρντα σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Θεοδωρόπουλου στο 59’, με τον «Δικέφαλο» να «φωνάζει» ότι χρειαζόταν επειγόντως φρεσκάρισμα, κάποιες άλλες ιδέες για να κατορθώσει να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Λαμίας.

Ο Γκαρσία αν και καθυστέρησε, έκανε στο 66’ τις πρώτες δύο αλλαγές. Ο Κρμέντσικ μπήκε αντί του Σφιντέρσκι και ο Ελ Καντουρί αντί του Σβαμπ, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει στο αμέσως επόμενο λεπτό (67’) το τρίτο γκολ με -ποιον άλλον;- τον Χρήστο Τζόλη, που πήρε το ριμπάουντ, μετά το σουτ του Κρμέντσικ που είχε στείλει την μπάλα στο δοκάρι.

Με το υπέροχο τελείωμα του Ροντρίγκο και το πρώτο γκολ του Βραζιλιάνου δεξιού μπακ με τη φανέλα του «Δικεφάλου» στο 82ο λεπτό οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων (4-2), ενώ οι «ασπρόμαυροι» έκαναν πιο εύκολα τα πράγματα ενόψει της ρεβάνς με το γκολ που δικαιούταν και με το παραπάνω ο Μάικλ Κρμέντσικ στο 88’ με το οποίο γράφτηκε το τελικό 5-2.

MVP: Μπήκε στο 66ο λεπτό και κατάφερε να κάνει αμέσως τη διαφορά στην επιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ. Ο Μάικλ Κρμέντσικ πέτυχε δύο γκολ. Το  καταπληκτικό σε έμπνευση και εκτέλεση τέρμα στο 78’ σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά αυτό στο 88’ με εξαιρετικό τελείωμα μέτρησε κανονικά…

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Χρήστος Τζόλης δεν χρειάστηκε περισσότερες από δύο επαφές για να πετύχει ακόμα δύο γκολ στο φετινό θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο 19χρονος επιθετικός του ΠΑΟΚ έφτασε τα πέντε γκολ στη διοργάνωση και συνολικά τα 15 τέρματα σε 32 συμμετοχές την τρέχουσα σεζόν

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Χοσέ Κρέσπο συνέχισε τις μέτριες έως κακές βραδιές των στόπερ του ΠΑΟΚ. Ο Ισπανός αμυντικός φέρει ευθύνη για το μαρκάρισμα στο πρώτο δοκάρι του Αντέτζο στο 1-1, ενώ είναι αυτός που άθελά του κάλυπτε τον Μπεχαράνο στη φάση του δεύτερου γκολ.

Η ΓΚΑΦΑ: Η συνολική αμυντική συμπεριφορά των παικτών του ΠΑΟΚ στο πρώτο γκολ της Λαμίας.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Βάτσιος (Δυτικής Αττικής) κατακύρωσε το δεύτερο γκολ της Λαμίας, σε μια οριακή φάση, με την συνδρομή του VAR. Ο ρέφερι από τη Δυτική Αττική στέρησε ένα πεντακάθαρο γκολ στον ΠΑΟΚ καταλογίζοντας επιθετικό φάουλ κατά του Σφιντέρσκι και μη επιτρέποντας στο VAR να εξετάσει τη φάση του 33ου λεπτού όταν ο Πολωνός σκόραρε και σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε επιθετικό φάουλ. 

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Αν και τα… χρειάστηκε όταν η Λαμία των πολλών ελλείψεων και με το μυαλό στο πρωτάθλημα αντέδρασε και ισοφάρισε σε 2-2, ο ΠΑΟΚ (των αλλαγών στο β’ μέρος) κατόρθωσε να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του κυπέλλου. Όμως, η απόδοση για ακόμη μια βραδιά στο σύνολο της κρίνεται «προβληματική» για την ομάδα του Γκαρσία και το μέλλον της.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Κρέσπο, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας, Σβαμπ (66’ Ελ Καντουρί), Ουάρντα (80’ Καγκάβα), Τζόλης (90’ Νινούα), Α. Ζίβκοβιτς (80’ Μουργκ), Σφιντέρσκι (66’ Κρμέντσικ).

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Θεοδωρόπουλος, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Βύντρα, Προβυδάκης, Μπεχαράνο, Ρόμανιτς (90’ Βλαχομήτρος), Γκούγκα (69’ Ασίγκμπα), Πίτι (68’ Βασιλακάκης, 77’ Κωστίκας), Γκαζαριάν (89’ Τζέιμς), Αραμπούλι.

www.gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη