Ανησυχία για 5χρονο παιδί: Νοσηλεύεται με υπερφλεγμονώδες σύνδρομο μετά από κορονοϊό

INTIME

Ένα ακόμη περιστατικό παιδιού που εμφάνισε επιπλοκές μετά από τη νόσησή του από Covid νοσηλεύεται διασωληνωμένο σε ΜΕΘ δημόσιου νοσοκομείου και συγκεκριμένα στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Πρόκειται για ένα 5χρονο παιδί, το οποίο λίγες εβδομάδες πριν είχε νοσήσει από κορονοϊό.

Το ανήλικο παιδί δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Είχε νοσήσει από κορονοϊό πριν από μερικές εβδομάδες, ενώ σήμερα το τεστ του για SARS-COV-2 είναι αρνητικό.

Το υπερφλεγμονώδες σύνδρομο, ωστόσο, εμφανίζεται συνήθως στα παιδιά ως επιπλοκή του κορονοϊού, από 2 έως 4 εβδομάδες μετά τη νόσηση από Covid.

Το 5χρονο παιδί εμφάνισε προβλήματα στην καρδιά του, καθώς τα παιδιά με σχετιζόμενο με την COVID-19 πολυσυστηματικό υπερφλεγμονώδες σύνδρομο (MIS-C) συνήθως εμφανίζουν shock, καρδιακές αρρυθμίες, περικαρδιακή συλλογή και διάταση/ανεύρυσμα των στεφανιαίων αρτηριών.

Τα συμπτώματα αυτά ανάγκασαν τους γιατρούς να αποφασίσουν τη διακομιδή του στο «Ωνάσειο», ενώ την περασμένη Παρασκευή επέστρεψε εκ νέου στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων, όπου παραμένει διασωληνωμένο.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2O7Gpk3
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη