Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις - Τα ποσά της ενίσχυσης

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις - Τα ποσά της ενίσχυσης

Λήγει σήμερα Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των επιχειρήσεων στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ (myBussinessSupport) για τη συμμετοχή τους στον έκτο κύκλο του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Σήμερα λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ένταξης στον έκτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, για όσους επιθυμούν να καταθέσουν τα συνοδευτικά στοιχεία στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Σύμφωνα με την απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης η οποία δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ δικαιούχοι είναι και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.), οι Οργανισμοί Λιμένων και οι επιχειρήσεις των ΟΤΑ που δραστηριοποιούνται στους κλάδους "Υπηρεσίες χιονοδρομικού κέντρου" (ΚΑΔ 93.29.19.07) και "Υπηρεσίες θεραπευτικών λουτρών και ιαματικών πηγών" (ΚΑΔ 96.04.10.04).».

Σημειώνεται ότι, το ελάχιστο όριο ενίσχυσης για τους κλάδους που δεν είναι κλειστοί ξεκινά από τα 500 ευρώ και φτάνει έως τα 50.000 ευρώ. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς προσωπικό θα λάβουν από 500 έως 1.000 ευρώ, ανάλογα με την πτώση του τζίρου τους.

Ωστόσο υπενθυμίζεται ότι για την εστίαση και τους κλάδους που παρέμεναν κλειστοί στα τέλη Ιανουαρίου το κατώτατο ύψος ενίσχυσης προσαυξάνεται:

-σε 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις χωρίς προσωπικό,
-σε 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν από 1 έως 5 εργαζόμενους,
-σε 4.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν από 6 έως 20 εργαζόμενους
-σε 8.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερους από 20 εργαζόμενους.

Επίσης τονίζεται ότι, οι δικαιούχοι του προγράμματος θα λάβουν στις 3 και στις 5 Μαρτίου το ποσό της ενίσχυσης.

Μέχρι χθες τα μεσάνυχτα είχαν υποβληθεί 686.502 αιτήσεις. Κάτι που σημαίνει πως σίγουρα θα υπερβούν τις 700.000 οι αιτήσεις και δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν αυτές που υποβλήθηκαν στην προηγούμενη την 5, που ήταν 732.000 αιτήσεις. Βέβαια στην εκκαθάριση τελικά βγήκαν εκτός πάνω από τις μισέςαιτήσεις αφού δεν πληρούσαν τα ελάχιστα κριτήρια.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2NDLXD0
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη