Διαψεύδει η AstraZeneca νέες καθυστερήσεις σε παραδόσεις εμβολίων στην Ε.Ε.

Διαψεύδει η AstraZeneca νέες καθυστερήσεις σε παραδόσεις εμβολίων στην Ε.Ε.

Η AstraZeneca επέμεινε αργά την Τρίτη το βράδυ ότι θα μπορεί να είναι σε θέση να προμηθεύσει 180 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κορονοϊού στην ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο του έτους, παρά τα πρόσφατα δημοσιεύματα για νέες καθυστερήσεις σε παραδόσεις εμβολίων.

Το σχόλιο της αγγλο-σουηδικής φαρμακοβιομηχανίας ακολούθησε ένα δημοσίευμα του Reuters το βράδυ της Τρίτης που ανέφερε ότι η εταιρεία θα παρέχει λιγότερες από 90 εκατομμύρια δόσεις στο μπλοκ το δεύτερο τρίμηνο.

Ούτε δηλαδή τις μισές από τις 180 εκατ. δόσεις που είναι συμφωνημένες ανάμεσα στις 2 πλευρές για το 2ο τρίμηνο του 2021.

«Σε αυτό το στάδιο η AstraZeneca εργάζεται για να αυξήσει την παραγωγικότητα στην αλυσίδα εφοδιασμού της ΕΕ και να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την παγκόσμια ικανότητά της προκειμένου να επιτύχει παράδοση 180 εκατομμυρίων δόσεων στην ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας την Τρίτη Νύχτα.

Οι μισές από τις δόσεις πρέπει να προέρχονται από την αλυσίδα εφοδιασμού της εταιρείας στην ΕΕ, δήλωσε ο εκπρόσωπος, ενώ οι άλλες μισές θα προέρχονται από άλλες χώρες. Η AstraZeneca δεν διευκρίνισε ποιες χώρες.

Το χρονοδιάγραμμα παράδοσης εμβολίων της AstraZeneca στην Ε.Ε.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3bFGmo2
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη