Bασιλακόπουλος: Θα κάνουμε καλό Πάσχα, από Σεπτέμβρη η επιστροφή στην κανονικότητα (vid)

INTIME ΑΡΧΕΙΟ

«Θα κάνουμε καλό Πάσχα γιατί θα έχουμε εμβολιάσει όλους τους ευπαθείς και λόγω του ότι θα έχουμε καλό καιρό» είπε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος νωρίτερα στην τηλεόραση ενώ τόνισε ότι «στο τέλος ο κορονοϊός θα είναι μια απλή ίωση που θα σε κρατά στο σπίτι». 

Στην αύξηση της παραγωγής εμβολίων κατά του κορονοϊού από τις εταιρείες που έχουν ήδη πάρει έγκριση, αλλά και στην έγκριση του εμβολίου της Johnson&Johnson τις επόμενες μέρες αναφέρθηκε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Όπως είπε ο καθηγητής μιλώντας στον ΑΝΤ1 το εμβόλιο της Johnson&Johnson εγκρίνεται από τις ΗΠΑ τις επόμενες μέρες και μέσα στο Μάρτιο θα έχει πάρει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ αναμένεται ότι, «τέλη Μαρτίου θα έχουν αυξηθεί πολύ τα εμβόλια».

«Θα κάνουμε καλό Πάσχα γιατί θα έχουμε εμβολιάσει όλους τους ευπαθείς και λόγω του ότι θα έχουμε καλό καιρό», είπε ο καθηγητής και εκτίμησε ότι, «και το καλοκαίρι μας θα είναι πολύ καλό». «Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε εμβολιάσει το 70%, νομίζω από το Σεπτέμβρη θα πάμε σε πιο "κανονική κανονικότητα", θα πρέπει να δούμε και τις μεταλλάξεις και στο τέλος θα γίνει ο κορονοϊός μια απλή ίωση που θα σε κρατά στο σπίτι», είπε σχετικά.

Καλύτερη εικόνα για τα μέτρα θα έχουμε μέχρι την επόμενη Τετάρτη

Για τη λήξη του lockdown, είπε πως πλήρη εικόνα για το αν έχουν απόδοση τα μέτρα θα έχουμε την επόμενη Τρίτη – Τετάρτη.

Όσο αφορά τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων, υπενθύμισε ότι θα είναι στην επόμενη ομάδα που θα εμβολιαστεί και τόνισε ότι «δεν υπάρχουν "σκορ" κινδύνου για το συνδυασμό ηλικίας με υποκείμενα νοσήματα», τονίζοντας ότι η υπέρταση και ο σακχαρώδης διαβήτης στα πιο επικίνδυνα υποκείμενα νοσήματα.

Επιβεβαίωσε τέλος πως, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής «θα συζητηθεί και το ενδεχόμενο διπλής μάσκας».



via Ειδήσεις https://ift.tt/3pzfA5E
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη