«Μπρα ντε φερ» Ζαββού – Στουρνάρα στη Βουλή για bad bank

Eurokinissi

Σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, η πρόταση της Τράπεζας της Ελλάδος για bad bank αποτελεί τη βέλτιστη λύση για την πλήρη εξυγίανση του κλάδου.

Την πρόταση του για την δημιουργία εταιρείας διαχείρισης ενεργητικού Bad-Bang παρουσίασε ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδας, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής επιμένοντας ότι αυτή είναι η βέλτιστη συστημική λύση για τα κόκκινα δάνεια. Ο Γ. Στουρνάρας εκτίμησε ότι οι επιπτώσεις από την πανδημία θα προσθέσουν επιπλέον 8 έως 10 δισεκατομμύρια νέα κόκκινα δάνεια στις τράπεζες, ενώ προέβλεψε ότι από το δεύτερο φετινό τρίμηνο η οικονομία θα επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Στουρνάρα για την πρόταση που υπεβλήθη, σημειώνοντας ωστόσο ότι η όποια λύση θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι συμβατή με το κοινοτικό δίκαιο και να μην επιβαρύνει δημοσιονομικά τη χώρα, παρουσιάζοντας μία σειρά από θέσεις της Κομισιόν, που καταδεικνύουν πως θα πρέπει να προτιμηθεί η επέκταση του σχεδίου Ηρακλής.

«Ευπρόσδεκτη» χαρακτήρισε την πρόταση για bad bank, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Γιώργος Χατζηνικολάου, ωστόσο εκτίμησε ότι χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση από την Κομισιόν ορισμένων διαστάσεων.

Για τον αποκλεισμό ορισμένων επιχειρήσεων που δεν ικανοποιούν τα βασικά τραπεζικά κριτήρια από τα εργαλεία χρηματοδότησης, υπερασπίστηκε τη θέση των τραπεζών ότι τα δάνεια που δίνονται πρέπει να είναι εισπράξιμα και πως έχουν εξαντληθεί όλα τα όρια ελαστικότητας

«Δεν μπορεί και δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. Όση κατανόηση και να υπάρχει, οι τράπεζες δεν μπορούν να δώσουν δάνεια. Θα δημιουργηθεί ένα νέο κύμα κόκκινων δανείων» είπε ο κ Χατζηνικολάου.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3pzfElU
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη