Ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για τις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Αττικής

Ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για τις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Αττικής

Η αυξανόμενη πίεση που δέχονται τις τελευταίες εβδομάδες οι ΜΕΘ των Νοσοκομείων της Αττικής και η καλύτερη διαχείριση τους βρίσκεται στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε ο Υπουργός Υγείας.

Στη συνάντηση, που συγκάλεσε ο Βασίλης Κικίλιας για τις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Αττικής, συμμετέχουν οι Διοικητές των δύο Υγειονομικών Περιφερειών του λεκανοπεδίου , καθώς και οι επικεφαλής της Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και διευθυντές ΜΕΘ νοσοκομείων της Αττικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες στην ευρεία σύσκεψη συμμετέχουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ι. Κωτσιόπουλος, ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ, Π. Στάθης, ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρ. Ροιλός, η πρόεδρος της Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Αν. Κοτανίδου, η αντιπρόεδρος της Εταιρείας Μ. Θεοδωρακοπούλου, καθώς και οι επικεφαλής των ΜΕΘ Νίκαιας και Τζανείου, κ.κ. Μαυρομμάτης και Πρεκατές, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 325 (67.4% άνδρες). Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 277. Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 223 ασθενείς.

Η ανάγκη διασφάλισης των αντοχών των νοσοκομείων της Αττικής, η αποτελεσματικότερη διαχείριση των διαθέσιμων κλινών και η προσθήκη, όπου απαιτείται, νέων κρεβατιών ΜΕΘ κυριαρχεί στη συζήτηση.

"Η κάλυψη των απλών κλινών Covid στην επικράτεια είναι 53%. Ήδη η αύξηση των νοσηλευόμενων, ιδιαίτερα στην Αττική, αρχίζει να πιέζει λίγο τις ΜΕΘ. Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων αυξήθηκε και πάλι αυτή την εβδομάδα με 148 νέες διασωληνώσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι το πρόβλημα με την πίεση των ΜΕΘ δεν είναι μόνο η αυξημένη ροή νέων εισαγωγών, αλλά και η μέση διάρκεια παραμονής των ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που είναι 21 μέρες", ανέφερε χαρακτηριστικά χθες η καθηγήτριας Β. Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας.

Πηγή: news4health.gr



via Ειδήσεις https://ift.tt/3bn5Whf
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη