Αθηνά Λινού: Πολλά παραπάνω τα κρούσματα της αφρικανικής μετάλλαξης

Αθηνά Λινού: Πολλά παραπάνω τα κρούσματα της αφρικανικής μετάλλαξης

Η Αθηνά Λινού μίλησε στον ΑΝΤ1 τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, το άνοιγμα των σχολείων και τα εμβόλια, αλλά και για το λόγο που επιλέγουμε τα εμβόλια από τα φάρμακα.

Αναφορικά με τα σχολεία, η κυρία Λινού χαρακτήρισε της απόφαση «δύσκολη εξίσωση και δύσκολη απόφαση». Επεσήμανε ακόμη πως «ήταν μεγάλο το διάστημα που τα παιδιά ήταν εκτός σχολείου, ενώ παντού στον κόσμο φαίνεται πως αυξάνεται η ενδοοικογενειακή βία και οι ψυχικές διαταραχές».

Η κυρία Λινού, τόνισε «εκείνο που πρέπει να βελτιωθεί είναι οι συνθήκες στα σχολεία» ξεκαθαρίζοντας πως αναφέρεται σε ψυχολογική στήριξη και περισσότερο χώρο από τους δήμους η και τους γονείς ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός. Δηλώνοντας έτσι επιφυλακτική με το άνοιγμα των σχολείων.

«Το ότι δεν ξέρουμε πώς μπήκε στη χώρα ο μεταλλαγμένος αφρικανικός ιός, σημαίνει ότι έχουμε πολλά παραπάνω κρούσματα», εκτίμησε η Α.Λινού, επισημαίνοντας πως «πρέπει να γίνουν περισσότερες εξετάσεις για να διαπιστωθεί ποια μετάλλαξη του ιού υπάρχει και παράλληλα τεστ στους εκπαιδευτικούς». Αυτά είναι, σύμφωνα με την καθηγήτρια, που πρέπει να «επισπευστούν ώστε να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία».

Όσο για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στις μεταλλάξεις του κορονοϊού, είπε πως τα εμβόλια της Pfizer και της Μoderna, σύμφωνα με τις περιορισμένες πληροφορίες που υπάρχουν, είναι 50% αποτελεσματικά στις μεταλλάξεις. «Όμως επειδή υπάρχουν εμβόλια, δεν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε περισσότερα εμβόλια».

Σχετικά με το γεγονός ότι πρώτη η Γερμανία κι έπειτα η Ιταλία δεν χορηγούν το εμβόλιο της AstraZeneca σε πολίτες άνω των 65 και 55 ετών αντίστοιχα, η κ.Λινού εξήγησε πως αυτό έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητά του κι όχι με τις τυχόν παρενέργειες. «Το πρόβλημα είναι ο τρόπος που σχεδιάστηκε το εμβόλιο της AstraZeneca και υπολόγισαν ότι είναι το ίδιο αποτελεσματικό σε όλες τις ηλικίες».

Τέλος απαντώντας στο γιατί αντί για φάρμακα χορηγείται εμβόλιο για την αποτροπή των χειρότερων, διευκρίνισε ότι, φάρμακα όπως τα μονοκλωνικά και η κολχικίνη δεν έχουν ακόμα δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και γι'αυτό δεν είναι δυνατόν να χορηγηθούν ευρέως. «Πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η επιστημονική έρευνα».



via Ειδήσεις https://ift.tt/3r7PRCo
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη