Το ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ για την βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολή εναντίον φοιτητών στη Θεσσαλονίκη

Έξω ο ΑστυΝόμος Κεραμέως-Χρυσοχοίδη από τα Πανεπιστήμια

Δεν έχει προλάβει να στεγνώσει καλά καλά το μελάνι από το αντιδραστικό νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοίδη και ήδη η κυβέρνηση δείχνει τις άγριες διαθέσεις της. Σε ένα ίδρυμα που είναι κλειστό όπως και όλα τα ιδρύματα στην χώρα εδώ και ένα χρόνο με δικιά τους ευθύνη, η κυβέρνηση στέλνει τα ματ και τους εισαγγελείς για να διαλύσει και να τρομοκρατήσει το φοιτητικό – σπουδαστικό κίνημα που παλεύει το αυτονόητο. Να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία ώστε να μην χαθεί και άλλος χρόνος.

Αποδεικνύεται ότι για την τη κυβέρνησης ανάγεται σε έγκλημα η υπεράσπιση της Δωρεάν Παιδείας, για αυτό στέλνει τα ΜΑΤ να κρατήσουν κλειστά τα Πανεπιστήμια και προχωρεί σε προσαγωγές, βία και καταστολή εναντίον φοιτητών που θέλουν να σπουδάσουν! Επιχειρεί να σπείρει τον φόβο και συμπεριφέρεται στους αυριανούς επιστήμονες σαν να είναι παράνομοι.

Με το νόμο τους και την τρομοκρατία τους θέλουν να επιβάλλουν ένα Πανεπιστήμιο επιχείρηση, απλησίαστο για τα παιδιά της εργατικής –λαϊκής οικογένειας, ένα πανεπιστήμιο που η γνώση και η επιστήμη θα είναι εμπόρευμα, χωρίς ενοχλητικές φωνές που θα διεκδικούν Δωρεάν Παιδεία και ένα καλύτερο αύριο για το λαό. 

Kάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους φοιτητές 

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το αγωνιστικό φοιτητικό κίνημα, έχουν απαντήσει απέναντι στην βία και την καταστολή σε πιο δύσκολους καιρούς. Είναι γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι θα βάλει φρένο στους αγώνες. Το εργατικό κίνημα στηρίζει τους αγώνες των παιδιών του. Δεν θα δεχθούμε την αξιοποίηση της πανδημίας ως ''γύψο'' απέναντι στο λαϊκό κίνημα.

Να απελευθερωθούν ΑΜΕΣΑ όλοι οι προσαχθέντες φοιτητές. Να μην διανοηθούν να απαγγείλουν κατηγορίες σε κανέναν. Να ανοίξουν τώρα οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

 

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη